Autor Wątek: Trudne czasy  (Przeczytany 6836 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Trudne czasy
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Luty 2013, 20:48:31 »
A bo to prawda. Ale ja miałem "Sztukę Wojny" mojego dziadka, czy pradziadka... niech im ziemia lekką będzie. Coś tam kumali, dlatego rozpierdalali Myrtane tyle razy. Bycie najemnikiem też mi się znudziło. Po ostatniej bitwie wyjechałem do Leyanoi wraz z bratem i poznaliśmy tam Angelosa Gabriela z Zgromadzenia. Mieliśmy 120 lat, byliśmy głupi i dołączyliśmy do niego. Zostałem kapitanem jego wojsk, kazano mi zabić kobiete i jej dzieci za to że nie uwierzyła... Zabiłem dowódce i 20 ludzi z sekty Areandir 40. Uciekliśmy w las. Popił wina robiąc przerwę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 11 Luty 2013, 20:51:40 »
- Nie mam pojęcia. Bo łączy nas bardzo silna więź. Nie tylko magiczna. Nie tylko to, że jesteś Elfem Czystej Krwi, patrząc z magicznego punktu, Czarodziejem. Wiesz kto to Czarodziej, prawda? Nie tylko o to chodzi... Devristusie. ÂŁączy nas coś więcej. Ciebie i mnie. Starożytność i współczesność łączy most zbudowany na filarze Twojej matki i na krwi mego syna. Devristusie, jesteś moim wnukiem. - powiedział i spokojnie odwrócił się do Ciebie. Jego oczy były niczym gwiazdy odbite nocą na powierzchni stawu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 11 Luty 2013, 20:51:40 »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 11 Luty 2013, 20:55:40 »
Hahahahahahahha wybuchnął śmiechem Elf Chyba sobie żartujesz albo mnie z kimś pomyliłeś. Ja synem Kagana, wampira i wnukiem Elfa. Hahaha to czemu jestem Elfem, a nie dhampirem?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 11 Luty 2013, 21:04:38 »
Spojrzał na Ciebie niby na młodzika. Zerwał trawkę, wsadził w usta i przewracał ją językiem z jednej na drugiej stroną. Na jego ramieniu usiadła ćma.
- Twoja matka była Elfem czystej krwi, a ja postarałem się o to, aby geny Kagana mogły przekazywać tylko aktywny gen mojej matki. Nie wierzysz mi - rzekł gorzko.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 11 Luty 2013, 21:06:55 »
A Ty byś uwierzył? Postaw się na moim miejscu. Znam tylko matkę i to też częściowo

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 11 Luty 2013, 21:19:30 »
- Najemnik nie patrzy na pobudki, jakimi kieruje się jego przełożony. Rozkaz to rozkaz. Może i znudziło Ci się bycie najemnikiem, ale w Leyanoi nadal nim byłeś. Koniec końców dobrze zrobiłeś. Mówisz, że kazano Ci zabić kobietę i dzieci bo nie wierzyła w jakąś sektę? Jak takie coś mogło istnieć w krainie elfów?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 11 Luty 2013, 21:30:03 »
Lithan osunął się na kolana, spojrzał a niebo, dłońmi dotknął ziemi. Zaczął śpiewać inkantację. Pieśń była spokojna, ale niosła w sobie moc. Czułeś tą pulsującą magię. Czułeś ją w swoich żyłach. W swojej krwi. Liście zaszumiały, na polane uderzył ciepły wiatr, zwiastun burzy. Usłyszałeś szelest, narastający do gromu. Spadł deszcz. Pierwsze krople pozbawiły Cię świadomości. Ostatnie co poczułeś to zimno kamienia na który upadłeś i tępy ból czaszki. Dalej skryłeś się w ciemności. Lithan podczas twojego snu pokazał Ci Twoje dzieciństwo. U boku twojej matki. Pokazał Ci jej związek z Kaganem, jego śmierć i jej żałobę. Pokazał Ci też siebie samego, wspierającego Twą matkę i kładącego na Ciebie przeciw czar identyfikacji i jak oddał Cię na wychowanie dziadkom Elronda i Mantosa ze strony matki. Pokazał Ci jak Dragosani zabija Kagana, pokazał Ci jak ścigali Twoją matkę. Obudziłeś się. Leżałeś na kamieniu zwinięty w kłębek. Nie wiedziałeś ile spałeś. Nadal była noc. Kiedy otworzyłeś oczy momentalnie przestało padać. Lithan siedział obok Ciebie odwrócony plecami. Grał na flecie cichą, smętną melodię.
- Przez kilka lat służyłeś Meanebowi. Byłeś demonem. Szuka Ciebie. Swego ucznia i swego zdrajcy - mówił - To destrukcyjny człowiek zdolny do wszystkiego. Nie mogłem pozwolić aby stało się Ci coś złego. Musiałem się ujawnić.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 11 Luty 2013, 21:44:35 »
- On chyba tam zasnął. Nie ma go już kilka godzin. Nie uważasz że to dziwne? - powiedział wrzucając belkę do ognia.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 11 Luty 2013, 21:48:16 »
Północne Pogranicze zawsze było popierdolone Edziu. Przygarnęło nas Krucze Bractwo i wychowało na ludzi. Pierwszy raz się wtedy zakochałem i ożeniłem. Wspominał czarnuch. Wytrzymaliśmy ze sobą 500 lat. Yep. Dev kurwa!

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 11 Luty 2013, 22:01:18 »
- A nasze Bractwo ÂŚwitu, to w której części tej opowieści jest?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 11 Luty 2013, 22:10:18 »
- Wołają Cie - powiedział Lithan opierając flet na kolanach - Aragorn i Elrond. Aragorn... On nie powinien żyć. Jest niebezpieczny. Pozwól mi go zabić, Devristusie - powiedział i odczepił od pasa coś co wyglądało jak kamienny czy jakiś metalowy rzeźbiony pręt. Coś pokręcił, coś ścisnął, coś szczeknęło, z głowicy pręta wyszły cztery zęby. Z kieszeni dobył błękitny podłużny klejnot, wsadził go w zęby, puścił mechanizm, ten skręcił się na sprężynach i zacisnął, solidnie przytrzymał kryształ na swym końcu.
- Aragorn będzie chciał mi się przeciwstawić w tym co robię. Ale ja muszę. Taki jest mój honor. Muszę zniszczyć do końca to co hańbi naszą rasę. A także muszę zapewnić Tobie bezpieczeństwo. Aragorn i Elrond i inni Twoi druhowie przeciwstawią się zapewne mnie, przeciwstawią się Meanebowi, z którym musiałem podjąć współpracę za cenę Twojego życia. Jeśli się nie zgodzisz... Cóż. Zrozumiem to. I uszanuję.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 11 Luty 2013, 22:14:56 »
Po Marancie, jak zostałem królem kurwa mać Elanoi... Wtedy pierwzy raz zginąłem. Z rąk Beli, wampira zabójcy. Dev! Zatwardzenie masz czy zające pieprzysz?!

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 11 Luty 2013, 22:25:00 »
Mog? teraz uzupelnic karty historii o moje narodziny i wczesne dziecinstwo. Nie mozesz ich zabic, bo jestesmy przyjaciolmi i chronimy siebie nawzajem. Razem pokonamy Meaneba, wiec nie musisz si? obawiac. Ja musze wracac i przemyslec to wszystko.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 11 Luty 2013, 22:31:42 »
- Rozumiem - powiedział i wymienił kryształ. Z błękitnego i podłużnego, na typowy o kształcie diamentu i kolorze oranżu - Chciałbym, abyśmy współpracowali. Nie pokonacie Meaneba, nie tymi środkami którymi dysponujecie obecnie. Nie ufasz mi, a ja z nim współpracuję żeby Ciebie chronić. Chciałbym Cię uczyć, ale póki wierzysz w iluzje nie zacznę szkolenia - wyjął z kieszeni kostki, rzucił je na ziemie, wyszeptał zaklęcie. A potem powiedział - Do zobaczenia, wnuku.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 11 Luty 2013, 22:40:17 »
- Pamiętam! Byłeś tak cienkim władcą, że ktoś postanowił się tobą 'żelaźnie' zaopiekować - zachichotał. - Ale taki już los królów samozwańców. Pamiętam że sam wówczas wyszedłem z cienia. Burzliwe rządy dawały wiele możliwości do szybkiego wzbogacenia i awansu społecznego. Najczęściej po głowach innych.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 11 Luty 2013, 22:46:35 »
To były dziwne czasy, ale to nie ja doprowadziłem do upadku państwa. Przejąłem władze po Dragosanim który zostawił mi pusty skarbiec. Zdefraudował 5tyś. w złocie... ot polityka Edziu. Pomyśleć że to było ćwierć wieku temu jakoś.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 11 Luty 2013, 23:11:47 »
- Po tobie rządził krótko Devristus, a ja byłem jego prawa ręka. Gdy wróg załomotał do naszych bram, sam przez chwilę nawet porządziłem. Ot cała historia. Trzeba było uciekać do Marantu. Zabawne jak ten czas szybko leci...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 11 Luty 2013, 23:17:35 »
Byłem wtedy gdzieś na wschodzie, ewakuowałem tamtejsze Komturie Bractwa przed asteroidą. A potem... potem były Zielone Równiny. Nigdy nie zapomnę tej bitwy, dostałem za to tytuł barona. Patrz jakie to pojebane, dostajemy zaszczyty i sławę za mordowanie a gdy dokonamy przełomu w nauce świat o nas zapomina.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 11 Luty 2013, 23:21:09 »
Wróciłem Panowie Powiedział sztywno Elf i usiadł przy ognisku. Z jego miny było wyraźnie widać, że zaszła w nim jakaś zmiana. Przedłużający się pobyt w krzakach nie był wynikiem "srania".

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 11 Luty 2013, 23:23:36 »
Co tak długo. Aragorn obwąchał Deva. Mój smoczy nos mówi że nie srałeś, a intuicja mówi że coś się stało.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 11 Luty 2013, 23:23:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything