Tereny Valfden > Dział Wypraw

Przyczajony browar, ukryty miód

<< < (36/46) > >>

Eric:
- Chodź, Severus. Mam niejasne wrażenie, że kto jak kto, ale na warzeniu mikstur i innych tego typu pierdół, Ty powinieneś się znać. To pewnie przez to imię - powiedział w zamyśleniu. Już nie mógł się doczekać na możliwość pędzenia bimbru własnymi rękami. Nikt inny nie wie tak dobrze, co powinno znajdować się w beczułce procentowej cieczy, jak wieloletni konsument.
- Aruś, nie szkodzi. Jesteśmy na haju, musi się udać - mrugnął zachęcająco.

Dragosani:
- Ja? - zapytał zdziwiony Severus. - Ach, no tak. Oczywiście, że się znam - zełgał. - Zobaczycie, że to co upędzimy powali na ziemię tych tutaj. - Wskazał głową na bimbrowników. Nie dodał, że miał na myśli zwyczajne ich wytrucie. Poza tym Diomedes miał rację. W narkotycznej wizji wszystko jest możliwe. Musi im się udać. I zostaną królami w wyimaginowanym kraju! Yeeey! Raźno ruszył do pomieszczenia obok, gdzie miała być aparatura i zacier.

Adaś:
Adaś powolnym krokiem udał się za bladym. Kiedy wchodzili do drugiego pomieszczenia spytał z bardzo udawaną troską:
-Sevuś może ci pomóż? Wiesz coś tam Yarpen kiedyś doradzał przy tego typu pracy.

Elrond Ñoldor:
// Ja już sam nie wiem kto jest kim. Co chwila dodajecie nowych graczy, sami nimi kierujecie. Cofam moją zgodę na posiadanie kilku postaci przez jednego gracza. Chujnia się robi w mojej głowie...

Czarodziejowi oczy się szkliły. Sam bawił się ongiś alchemią. Poczłapał za Dragiem i Djomkiem.

Eric:
- Ach, przypomniała mi się domenicowa gorzałka... - rozmarzył się, wracając wspomnieniami do pięknych czasów spędzonych w Kruczym Bractwie w towarzystwie Aragorna, Domenica i, tu lekko się skrzywił, Zeyfara. Zadziwiające, jak spożycie środków narkotyzujących wzmaga pamięć i nakłania do spoglądania w przeszłość i rozpatrywania jej w nowym świetle. Teraz jednak Diomedes wolał skupić się na bimbrze. Chciał wygrać i później skosztować tego arcydzieła. W świecie demonicznych grzybków każdy alkohol musiał być wyborny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej