Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów

Zacinanie po wczytywaniu

(1/1)

d0nkamill0:
Witam
niedawno zainstalowalem questpacka wraz z patchem 1.75. Wszystko jest ładnie, tyle że jak wczytam jakąkolwiek grę (np.quicksave'a) mniej wiecęj po 4 wczytaniu zaczyna strasznie lagowac. Po przeinstalowaniu jest tak samo. Po około 6 wczytaniu gry zacina tak, że uniemożliwia granie. Jest jeden sposób aby to powstrzymać, mianowicie przesunięcie suwaka "jakość roślinności" na minimum. Aczkolwiek wtedy grafika jest taka sama jak w gothicu 1 :) Prosiłbym więc o jakąś poradę żeby nie grać przy grafice rodem z tibii.
Mam najnowszą wersję ge force oraz 4gb ram
z góry dzięki :)

Ps. zauwazylem ze jak zaczynaja sie lagi, to nawet przy przesunietym suwaku jakosci roslinnej na maksa, jest efekt jakby byl na 0

Isentor:
Rozpocznij nową grę i sprawdź czy problem również występuje. Być może grasz na zapisach gry sprzed aktualizacji, co nie jest zalecane w przypadku gry na patchu 1.75 i wyżej. Problem występuje również w innych grach?

d0nkamill0:
Juz kilkukrotnie kasowałem zapisy i ten plik konfiguracyjny ale wyskakuje jakis błąd. Instaluje od nowa, bez starych savów i jest to samo po kilku wczytaniach. Mam coś takiego tylko w gothiku 3 z patchem. Bo bez żadnych modów i patcha wszystko ładnie śmigało :/

Isentor:

--- Cytat: d0nkamill0 w 17 Grudzień 2012, 14:25:47 ---Juz kilkukrotnie kasowałem zapisy i ten plik konfiguracyjny ale wyskakuje jakis błąd. Instaluje od nowa, bez starych savów i jest to samo po kilku wczytaniach. Mam coś takiego tylko w gothiku 3 z patchem. Bo bez żadnych modów i patcha wszystko ładnie śmigało :/

--- Koniec cytatu ---
Jaki błąd?

Kaazmir1:
Może masz za mało GHz i to powoduje spadek prędkości lub spróbuj zaktualizować stery do karty graficznej .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej