Tereny Valfden > Dział Wypraw

Ostateczne rozwiązanie

<< < (17/44) > >>

Tkoron:
-Nie wiem zbyt wiele o twoim plemieniu Mavelonie, ale zaiste zaskakujący fach. Bez mała jednak godny podziwu. A co ty sam myślisz o tym fachu? Chciałbyś w przyszłości zająć się czymś do tego podobnym, a może przeciwnie wolisz się od tego odciąć? Jak elf z tak znamienitego rodu trafił na Valfden?

Malavon:
-Gdybym mój ród był znamienity to by się nie rozpadł Fridericu. Ja postanowiłem dalej szkolić się na maga, tak jak to było planowane jeszcze w mojej rodzinie. Poza tym nie zawsze czuje się pewnie trzymając miecz. Ręka w końcu zwiotczeje i siły zmaleją, ale wewnętrzna energia tak łatwo nie ustąpi. Niektórzy sądzą nawet, że z wiekiem rośnie.

Tkoron:
-Wybacz, nie mogłem wiedzieć. Frideric zastanawiał się czy nie przerwać w tym miejscu rozmowy, ale zdecydował się jednak kontynuować.
-Ja sam dopiero tutaj na wyspie postanowiłem zająć się magią, do tej pory traktowałem ją jak coś obcego. Oczywiście nie mogę się z tobą równać wiedzą o magii, ale nawet ja wyczuwam, że faktycznie, to jest ścieżka do potęgi Frideric zawahał się, czy nie powiedziałem za dużo, cholera? Po niezbyt długiej, aczkolwiek zauważalnej przerwie podjął:
-Może jednak przestanę ci się narzucać, przypuszczam, że potrzebujesz się przygotować do starcia.

Elrond Ñoldor:
Elrond ziewną potężnie, w lekko udawanym tonie. Walka w nocy według niego nie była najlepszym pomysłem. Czarodzieje mogli tracić z uczy swój cel. Z drugiej strony, walka w dzień nie była niczym dobrym dla Wampirów. Wyszedł przed namiot, zaczerpnął świeżego powietrza. Za kilka godzin powinna rozpocząć się bitwa. Z racji iż szkolił się na czarodzieja, wyciągnął swój miecz, zwany Obywatelskim i począł wywijać nim podstawowe młynki, których nauczył się na szkoleniu.

Malavon:
-Ja wcale nie mam wielkiej wiedzy o magii. Ot znikome ciekawostki i tym podobne. Dlatego obaj jesteśmy adeptami i staramy się poznać więcej. Jeśli zaś chodzi o narzucanie, to nie ma problemu. Lepiej wiedzieć z kim się będzie siedziało nas księgami, oraz trenowało zaklęcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej