Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Akta Caine'a
(1/1)
Sildarshi:
Czy ktoś czytał Akta Caine'a? Jak tak to co sądzicie o tej serii, co wam się w niej podoba a co nie. Ulubione postacie, cytaty itp.
Kurde nie ten dział ...
Tim:
Ja czytałem, fabuła jest dośc dziwna, nie dokońca rozumiałem co czytałem, momentami wciąga.
Κεαηυ:
Książka jakich wiele. ÂŻe tak powiem po prostu mnie nie porwała. Odrobinę bardziej niż odrobinę niektóre rzeczy zostały upchnięte na siłę, sprawiając iż całokształt traci bardzo wiele.
Gortnik90:
Ja czytałem „Akta Caine’a” i podoba mi się przede wszystkim klimat futurystycznej żeglugi kosmicznej i brutalność świata przedstawionego, która jest bardzo realistyczna jak na sci-fi. Fajnie widać rozwój postaci Caine’a – od niedoświadczonego żeglarza do twardego kapitana, a jego relacje z załogą są ciekawe i pełne napięć, zwłaszcza przy postaciach jak po prostu wierny Holowach czy sprytna Skim. Z minusów czasem drażni powtarzalność niektórych sytuacji, jak ciągłe konflikty z piratami i polityczne intrygi, ale i tak całość trzyma w napięciu i cytaty typu „Ship, ship and more ship” zapadają w pamięć.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej