Tereny Valfden > Dział Wypraw

Nienawiść głupców

<< < (5/11) > >>

Mogul:
- Rozumiem. Ork wyciągnął swój topór ładnie go pokazując. Wykonał uderzenie w pobliskie drzewo. Siła była na tyle duża, by broń mogła zostać w nim. - Jak nie magią, to se siłą poradzimy. Nie mam pojęcia co to za mroczne pakty, czy cożeś zrobili czy nie. Dostałem zadanie i gadasz, że musita przejść tam bezpiecznie. Tak się stanie. Dalej, ruszajmy. Pociągnął swój topór, by wyszedł z drewna, nie chował jednak broni, oj nie, nie chciał zostać zaskoczony, chociaż to mogło wydawać się dziwne. Czemu? W końcu On jest w miarę wyszkolony. Ale tutaj miał inne zadanie. Chronił ludzi. Uczestniczył już kiedyś w ciężkich podróżach, gdzie własne życie było mniej ważne od konwojów, także wiedział na co się pisze. Ale wkurwiło go wylegiwanie się pozostałych i ucieczka od zadania.

Malavon:
-No to nie czekajmy panowie, aż dadzą nam więcej powodów by przyśpieszyć tempo. Komu w drogę temu czas, czyż nie?

Elrond Ñoldor:
// oczywiście kontynuujemy akcję z wczorajszej nocy...

- I pamiętaj! Nie atakujemy! Zabijamy dopiero jak będzie mocno sprowokowani. Znaczy siłowo...
Pochodnie i krzyki były już od nich około 150 metrów. Grupa powiększona o jednego orka przeszła przez ładną bramkę i znalazła się nagle w dzielnicy mieszkalnej. Na nieszczęście w dzielnicy biedoty. Ich nagłe pojawienie przykuło uwagę wielu ciekawskich oczu, ale spora liczebność ostudziła zapędy bandyckie. Ruszyli dziarskim krokiem, ale nie biegiem by nie wzbudzić dziwnych podejrzeń...

Malavon:
-Nigdy nie lubiłem tej dzielnicy...cieszyłem się, gdy mogłem opuścić to miejsce i zamieszkać w murach Gildii, a teraz również i ją muszę opuścić... - mówił nieco zmartwiony elf.

Mogul:
- Wyluzować, nie gadać o tym. Wyciągnął ze swojego "schowka" wielki kawał mięsa i zaczął sobie podjadać. Chciał sobie w ten sposób umilić podróż. Broń schowana już była na plecach, ale ork dalej zachowywał czujność. Każdy, dosłownie każdy niespodziewanie mógł zaatakować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej