Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wysuszeni myśliwi

<< < (4/42) > >>

Gunses:
Gunses jechał więc dalej bok w bok z magiem i Patty. Zachowywał czujność, tak dla pewności.

Isentor:
Kamienna droga ustąpiła miejsca polnej ścieżce, z każdym pokonywanym metrem roślinność stawała się coraz bardziej bujna i fantazyjna. Na horyzoncie powoli pojawiały się zarysy budynków mieszkalnych.
- Zbliżamy się do Veraph. Pamiętajcie o czym mówiłem. Gunsesie lepiej nie afiszuj się ze swoim wampiryzmem. Sam rozumiesz. Osuszeni z krwi myśliwi i wampir. To mogłoby się źle skończyć.

Gunses:
- Rozumiem i doskonale sam o tym wiem. Jednak może uda mi coś się więcej dowiedzieć, jestem dość znanym myśliwym na wyspie, w okolicach bywałem raptem kilka razy, jak mówiłem klimat nam nie służy, ale paru ważniejszym osobą z Veraph moje imię powinno obić się o uszy w dobrej sławie. Myśliwy myśliwego rozumie, ale racja, ludzie i tak zawsze będą żyć swoimi koszmarami i swoimi wyobrażeniami. Jak uprą się, że ja zagryzłem ich pobratymców, to ciężko będzie im to wybić z głowy.

Isentor:
Wioska nie miała żadnych fortyfikacji, nie czekał na nas żaden strażnik. Wieśniacy patrzyli na trzech jeźdźców z zainteresowaniem. W końcu jeden z nich podszedł i zapytał.
- Co waszmościów sprowadza do naszej wioski? Jakiś skór aby kupić nie chcecie?

Gunses:
Gunses nie wiedział czy otwarcie powiedzieć w jakiej sprawie przybywają, czy starać się zajść ich tropem kupienie skór -> wypytanie jak idą łowy -> zdobycie informacji o tym co ich gnębi. Na otwarte zagrywki przyjdzie zawsze czas, postanowił więc ich podejść. Wiedział jednak jedno, musiał się przedstawić i chciał to zrobić. Słowo 'wieszczy' jakie miało paść, cóż... z jednej strony określało jego rasę - wampir, ale z drugiej oznaczało mistrza myślistwa, arcytropiciela i najwyższy tytuł dla płatnego zabójcy potworów. Tytuł tyle co budzący strach co rodzący respekt i zaufanie.
- Jestem Gunses Cadacus, wieszczy ze zgromadzenia cienia, to paladyn z bractwa a ten mężczyzna - rzekł i skinął na Isentora - to magik, bez znaczenia. Podobno to jedna z najefektywniejszych wiosek myśliwskich na obrzeżach valfdeńskiej dżungli? Chętnie rzucimy okiem na wasze trofea.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej