Autor Wątek: Nie mogę ''przeszukać'' zwierząt.  (Przeczytany 3200 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline INq77

• Kret
  • *
  • Reputacja: 4
Nie mogę ''przeszukać'' zwierząt.
« dnia: 14 Sierpień 2012, 00:36:48 »
Witam, dzisiaj ściągnąłem Zmierzch Bogów i po zainstalowaniu wyskakiwał błąd ''where is guru'' ale z nim uporałem się ściągając patcha 100_106(w razie potrzeby podam linki) Gra normalnie się włącza, wszystko działa lecz podczas wykonywania misji z pokrzywami, które trzeba wydobyć ze ścierwojadów napotkałem poważny problem z mianowicie po zabiciu danego stworzenia nie mogę nic z niego zabrać. Dotyczy to wilków, ścierwojadów i wszystkiego co hasa po Myrtanie. Myślałem, że może w tej części trzeba nauczyć się odpowiedniej umiejętności aby to wykonać ale zaniepokoił mnie fakt, że nada zabitym zwierzakiem nie ma jego nazwy. Leży tylko ciało i nic nie mogę z tym zrobić. Gdy np. na arenie kogoś pokonam to mogę go normalnie ograbić, lecz w przypadku zwierzyny niestety jest to niewykonalne. Oglądałem wiele filmików przedstawiających początek w ZB i każdy normalnie pozyskiwał ze swoich ofiar skóry, mięsa, zęby itd.(oczywiście nie wszystko na początku, ale mięso zawsze) I nikt nie klikał na ślepo, tylko miał normalny napis nad każdym trupem. Proszę o bardzo szybką pomoc bo zaraz po skończeniu Gothica 3 chciałem zabrać się za ZB ale z tym błędem daleko nie zajadę. Pozdrawiam i życzę miłych chwil spędzonych z tym tytułem :)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Nie mogę ''przeszukać'' zwierząt.
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpień 2012, 00:47:58 »
Jeśli zainstalowałeś najnowszy patch do gry nie możesz kontynuować rozgrywki ze starych zapisów gry. Rozpocznij nową grę i sprawdź, czy błąd będzie nadal występował. Nie powinien.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpień 2012, 00:47:58 »

Offline INq77

• Kret
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpień 2012, 00:52:30 »
Naturalnie rozpocząłem nową grę ale błąd występuje nadal. Myślisz, że patch 1.75_14 (Edycja rozszerzona) pomoże? bo właśnie go ściągam. Bo wątpię, że coś źle instaluje a innej przyczyny nie widzę. I jeszcze jedna mała prośba, link do tego właściwego patcha(najnowszy, najlepszy itd.) A czy winna może być sama gra? Bo ZB niestety ściągnąłem a nie kupiłem...
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpień 2012, 01:20:53 wysłana przez INq77 »

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpień 2012, 01:40:58 »
Myślę, że to wina patcha. Ogólnie w Zmierzchu Bogów jest bug za bugiem. Wydanie tak niedopracowanej gry to żenada, ale mimo bugów, gra mi się nawet podobała.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #4 dnia: 14 Sierpień 2012, 10:23:38 »
Naturalnie rozpocząłem nową grę ale błąd występuje nadal. Myślisz, że patch 1.75_14 (Edycja rozszerzona) pomoże? bo właśnie go ściągam. Bo wątpię, że coś źle instaluje a innej przyczyny nie widzę. I jeszcze jedna mała prośba, link do tego właściwego patcha(najnowszy, najlepszy itd.) A czy winna może być sama gra? Bo ZB niestety ściągnąłem a nie kupiłem...
Edycja rozszerzona powinna pomóc. Tutaj masz edycja rozszerzoną w najnowszej wersji.

Offline INq77

• Kret
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Sierpień 2012, 10:37:32 »
Dziękuję za linki i uspokojenie mnie, że to wina patcha a nie samej gry. To, że jest bug za bugiem to nie jakaś specjalna nowość bo w części 3 również nie wszystko było tak jak być powinno(oczywiście w mniejszym stopniu niż tutaj) ÂŚciągnę ER i napisze czy to pomogło :)
==========================================================================
ÂŚciągnąłem ten patch lecz przy instalacji wyskakuje mi komunikat, że muszę mieć patcha 2.0. Znalazłem takowego w 8 partach a całość ważny 1.5GB i moje pytanie brzmi, czy to jest dobry patch? Przy instalacji podesłanego mi patcha(post nade mną) wyskakuje takie oto okienko http://www.speedyshare.com/AsXBW/ProblemZB.bmp i tutaj chciałbym również przeprosić za użyty przeze mnie hosting ale to najlepszy i najpewniejszy jaki znam. Co do tego patcha w partach to link znajduje się tutaj http://www.gip.w8w.pl/g3.html. Jeśli już nie masz na naprawienie tego błędy to proszę o link do całej, gotowej gry. Może być z dowolnej strony(torrenty też), może jest to szerzenie piractwa ale to moja jedyna szansa :(.
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpień 2012, 12:44:58 wysłana przez INq77 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Wrzesień 2012, 10:04:08 »
Pobrałeś patch aktualizujący grę z wersji 2.0 do 2.1 on waży tylko 250 MB. Edycja rozszerzona to ten plik ważący 1,5 GB. Tutaj masz bezpośredni link do najnowszej wersji 2.1.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Wrzesień 2012, 10:04:08 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything