Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Minecraft nie chodzi...
Koza123:
Kurwa mać, pomóż ktoś, bo nie wyrobię xd. Ostatnio przerzucałem pliki z dysku C na F. Tylko przy jakimś jednym pliku, może dwóch dałem pomiń. No i jak uruchamiałem mc, to wyskakiwał jakiś dziwny error. Przeinstalowywałem jave, ściągałem mc od nowa i dupa. Dalej się nie uruchamia, tylko nie widać errora.
Isentor:
Komunikat błędu byłby nad wyraz zbawienny w tej sytuacji. Proste pytanie: oryginał?
Koza123:
Jasne, że oryginał. I to od dłuższego czasu. Komunikat błędu mówił o ścieżce i o czymś, co jest corrupted, czy tam valid...
Isentor:
Pobierz więc ze strony Minecrafta nowy plik exe, o tutaj. Odpal i sprawdź czy wywala błąd. Jeśli nadal będzie wywalał wybierz się do folderu:
Windows 7:
--- Kod: ---C:\Users\nazwakontawwindowsie\AppData\Roaming\.minecraft
--- Koniec kodu ---
Windows XP:
--- Kod: ---C:\Documents and Settings\nazwakontawwindowsie\Dane Aplikacji\.minecraft
--- Koniec kodu ---
Foldery mogą być ukryte więc odznacz sobie, by pokazywać takie pliki. Usuń z .minecraft folder o nazwie bin. Następnie odpal na nowo minecrafta z pliku exe pobranego z oficjalnej strony. Ogarnie się on, że brak części plików gry i poprosi Cię o ponowne pobranie aktualizacji - wybierz opcje pobierz. Gra powinna się zaktualizować a Minecraft działać. Twoje zapisy gry są bezpieczne. Znajdują się w folderze saves.
Koza123:
Usunąłem i nic. Błędu nie ma, ale gra też się nie odpala. Klilkam, czekam i nic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej