Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 25700 razy)

Description:

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #320 dnia: 31 Lipiec 2012, 22:21:05 »
//Macie dwa rodzaje przeciwników. Opisujcie więc kogo atakujecie.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 31 Lipiec 2012, 22:32:16 »
//Macie dwa rodzaje przeciwników. Opisujcie więc kogo atakujecie.

//Opisałem przecież.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 31 Lipiec 2012, 22:32:16 »

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #322 dnia: 01 Sierpień 2012, 16:40:20 »
Malavon stanął przed jednym z orczych berserkerów. Wszelką broń trzymał z dala. Postanowił spróbować czegoś nowego. -Anoshu! - wypowiedział inkantację wyciagająć dłonie, a potem je składając. Jedno słowo wystarczyło, żeby z rąk maga wydostał się lodowaty podmuch, który zamroził orka. ÂŚmierć była nieunikniona. Elf nie zastanawiał się długo nad kolejnym krokiem. Ledwo uniknął zabłąkanego miecza, więc chwycił za własny. Wolną dłoń znów wyciągnął przed siebie. -Izosh! - rzekł wkładając w to więcej emocji niż by chciał. Tak jak wcześniej słowo nie było jedynie dźwiękiem. Przed ręką adepta pojawił się sopel lodu. Nie zwlekając Malavon cisnął nim w pierś orka przed sobą pomagając sobie telekinezą. Lodowy szpic wbił się w pierś orka.

2/5 Orkowy berserker

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 01 Sierpień 2012, 16:58:55 »
W związku z tym, że berserker angelosa posiadał umiejętność hart ciała był w stanie wytrzymać krytyczne obrażenia od sopla lodu i ostatnim tchnieniem wbić topór w obojczyk Malavona, po czym padł na ziemie krztusząc się krwią.

//Topór masz wbity w prawe ramie na wysokości obojczyku, na głębokość 4 centymetrów. Topór trzyma się na kości.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #324 dnia: 01 Sierpień 2012, 17:18:20 »
Elf zaklął pod nosem. Pamiętał, że kiedyś mistrz Devristus leczył kogoś swoimi zaklęciami. Teraz jednak nie było czasu się zastanawiać. Malavon odbiegł na bok, na ile mu pozwalał siły. Schował się nieopodal towarzyszy, a jako, że nie chciał być bezużyteczny postanowił sprawdzić jeszcze jedno zaklęcie. Wyciągnął przed siebie zdrową dłoń.
-Anoshu izilishash! - wypowiedział używając inkantacji. Z jednej strony, gdzie sądził, że będzie największe zagrożenie, adept utworzył z pomocą swojej energii lodową ścianę. Mur miał prawie 2m wysokości i mniej więcej 5m szerokości. To powinno powstrzymać niektórzy napastników.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #325 dnia: 01 Sierpień 2012, 18:19:19 »
Tymczasem Konrad ocknął się. Czym prędzej wrócił do towarzyszy i załadował kuszę. Celował precyzyjnie w jednego z berserkerów. Celował około 10 sekund, po czym oddał strzał. Bełt trafił w kolano, a ork padł martwy na ziemię.

4/5 Berserker. (Jednego zabiłem przedtem, Malavon 2, potem ja znów jednego, co razem daje 4, nie 3).

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 02 Sierpień 2012, 11:55:01 »
//Strzał w kolano nie jest śmiertelny. Berserker posiadający hart ciała upadł na jedno kolano. Ork wymierzył i rzucił w Twoją stronę jednym z toporów. W związku z tym, że przed chwilą celowałeś topór trafił w Twoją kuszę niszcząc łuk.

//Twoja broń o nazwie "kusza łowcy" uległa zniszczeniu.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #327 dnia: 02 Sierpień 2012, 12:11:19 »
// <facepalm> Jeden wielki facepalm

Ukryta za beczkami z piwem czwórka krasnoludów wypaliła ponownie, w powietrzu unosił się drażniący zapach prochu a 3 orków leżało martwych na ziemi. Do czwartego strzelał Garir, z racji panującej nocy i jego kiepskich zdolności strzeleckich trafił zielonego gnojka w ramię, ten w odwecie rzucił w stronę generała toporem trafiając w beczkę.

1x Orkowi Berserkerzy
9x Wojownicy Zgromadzenia

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #328 dnia: 02 Sierpień 2012, 16:17:30 »
//Strzał w kolano nie jest śmiertelny. Berserker posiadający hart ciała upadł na jedno kolano. Ork wymierzył i rzucił w Twoją stronę jednym z toporów. W związku z tym, że przed chwilą celowałeś topór trafił w Twoją kuszę niszcząc łuk.

//Twoja broń o nazwie "kusza łowcy" uległa zniszczeniu.

//Nie jest śmiertelny, ale chyba nie powinien się już podnieść, nie? Co jak co, ale coś takiego powinno go przynajmniej unieszkodliwić.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #329 dnia: 03 Sierpień 2012, 12:06:15 »
//Nie jest śmiertelny, ale chyba nie powinien się już podnieść, nie? Co jak co, ale coś takiego powinno go przynajmniej unieszkodliwić.
//Unieszkodliwiłeś więc jedną kończynę, pozostały mu 3.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #330 dnia: 03 Sierpień 2012, 12:18:48 »
//Tylko, że ból raczej nie pozwala mu dalej funkcjonować.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #331 dnia: 03 Sierpień 2012, 12:20:03 »
//Tylko, że ból raczej nie pozwala mu dalej funkcjonować.
//Przeczytaj umiejętności nabywane i umiejętności rasowe.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #332 dnia: 03 Sierpień 2012, 19:20:37 »
//To jest żałosne, od wczoraj nikt nic nie napisał mimo iż jasne jest co trzeba zrobić. Rozumieć mam że sie wszystkim odechciało?

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #333 dnia: 03 Sierpień 2012, 21:21:51 »
//: Ja zbytnio nie mam co bo leże rany, a jak wyjdę to jeszcze mnie dopadną :( przydałoby się zaklęcie lecznicze albo mikstura...

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #334 dnia: 04 Sierpień 2012, 09:32:43 »
Zakonny płaszcz załopotał wściekle, gdy skoczyłam do przodu, generując nieco energii magicznej i wystawiając przed siebie dłonie. Prosto na mnie szarżował orczy berserk, wymachując dwoma potężnymi toporzyskami. - Heshar! - krzyknęłam. Huknęło, z moim ramion wydostał się ognisty podmuch, wpadając wprost na zielonoskórego. Ten, odziany jedynie w skórzany pancerz, zapłonął jak pochodnia, upadając na ziemię. Płonęło całe jego ciało, ból był zapewne nie do wyobrażenia. Dobyłam swojego miecza, wiernej kołysanki, zawijając młynka w powietrzu. Srebrne ostrze ze świstem cięło powietrze, jeden z wojowników odzianych w kolczugę zaatakował. Zawinął mieczem, markując uderzenie i zaatakował z góry, mocno. Za mocno. Szybki piruet na lewo odsunął mnie od ostrza nieprzyjaciela, ten kierowany siłą uderzenia poleciał do przodu. Przyciągnęłam go telekinezą, niespodziewanie poleciał w tył. Prostym kopniakiem powaliłam go na kolana i pewnym, silnym uderzeniem zrąbałam jego głowę, srebro gładko przecięło napięte mięśnie karku. Bezgłowe ciało upadło.

0x Orkowi Berserkerzy
8x Wojownicy Zgromadzenia

Zaklęcie: Podmuch ognia

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #335 dnia: 04 Sierpień 2012, 15:14:00 »
Konrad wyjął runę i zbliżył się do jednego z przeciwników. Był on akurat z daleka od innych nieprzyjaciół. Obie ręce wyciągnął przed siebie, jednocześnie zbliżając jedną do drugiej. Wypowiedział formułę "Heshar" i ognisty podmuch uderzył we wroga.

// Nie wiem, czy dobrze rozumuję, ale sądząc po ekwipunku, powinien się teraz usmażyć.
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpień 2012, 19:16:26 wysłana przez Koza123 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #336 dnia: 04 Sierpień 2012, 23:46:22 »
//Zwęglić, a pancerz stopić/nadtopić.

6x Wojownicy Zgromadzenia

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #337 dnia: 05 Sierpień 2012, 00:10:50 »
//Sądzę, że usmażyć w męczarniach, ale ok. Na jedno wychodzi.

Konrad skorzystał z okazji. Jeden z przeciwników był znacznie oddalony od innych. Młodzieniec dobył miecza i ruszył ku niemu. Będąc w odległości około 2 m od nieprzyjaciela, wybił się w powietrze i wylądował za plecami wroga. Wojownik odwrócił się i spróbował zadać cios z góry, którego chłopak uniknął odskakując w bok. Ciął przeciwnika pod prawą pachę. Ostrze z łatwością przebiło pancerz, a z ciała oponenta trysnęła krew. Mężczyzna złapał się za ranę i wydał z siebie jęk bólu. Konrad nie czekał długo i błyskawicznie wytrącił przeciwnikowi miecz z ręki. Przy okazji zranił wojaka w dłoń. Ten zaś ruszył do swojego miecza najszybciej, jak tylko umiał. Szwadronowiec uśmiechnął się ironicznie i zgiął ogi do skoku. Wybił się na kilka metrów w górę i wylądował tuż przed swym nieprzyjacielem. Ranny zatrzymał się. Młodzieniec ciął w nogę. Mężczyzna upadł na jedno kolano. Konrad złapał go za ramię i błyskawicznie przeszedł za niego. Miecz zamienił na sztylet i poderżnął oponentowi gardło. Następnie wrócił do grupy.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #338 dnia: 05 Sierpień 2012, 00:36:34 »
Miecz błysnął w dłoni wroga, gdy zbliżał się do mnie szybko, na ugiętych nogach, z parszywym uśmieszkiem na ustach. Zawinęłam krótko Kołysanką, srebrna klinga zaśpiewała w powietrzu i stanęłam w wykroku, niemal zapraszając do siebie przeciwnika. Ruszył, sztych jego miecza krążył tuż przy ziemi, próbując mnie zwieść. Zaatakował nagle, w biegu składając się do szerokiego sinistra, zablokowałam gładko, odpychając cudzą klingę i przechodząc w półpiruet. Unik wyniósł mnie na bok, zaatakowałam szybko, mocno. Klinga z sykiem przejechała po pancerzu przeciwnika, nie czyniąc mu szkody. Co szybko wykorzystał, tnąc szerokim dexterem, po brzuchu. Kolczuga jednak wytrzymała, wywinęłam się szybkim odskokiem, płaszcz załopotał, miecz zatańczył raz jeszcze w moich dłoniach. Znów ruszyłam do ataku, myląc go krótką fintą, szybkim wypadem przeszłam jego blok i zamaszyście chlasnęłam go przez twarz. Srebro wpiło się w skórę, przecinając jego parszywy pysk po idealnym skosie, pozbawiając go oka. Zachwiał się w przód, brocząc krwią z rozrąbanej głowy, a sama przeszłam półpiruetem na jego bok, precyzyjne cięcie rozpłatało jego skroń, w powietrzu zamigotały krople krwi. Zawinęłam mieczem, pozbywając się posoki z ostrza, dostrzegając szarżującego już wroga. Uskoczyłam w ostatniej chwili, wirując w bok. Za wolno, szybki wypad dotknął lewego ramienia, z płytkiego cięcia popłynął strumyczek krwi. Nie zważając na to obróciłam się, błyskawiczną kwartą dexter przełamując niewprawny blok. Następne cięcie poszło po gardle, głęboko, naruszając tętnicę. Krew trysnęła niemal tak widowiskowo, jak woda z królewskiej fontanny w Efehidonie. Niemal.

3x Wojownik Zgromadzenia - wliczam też niepodliczonego przez Kozę.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #339 dnia: 05 Sierpień 2012, 10:38:10 »
Konrad doskoczył do jednego z niewielu pozostałych przy życiu wrogów. Wojownik zaatakował od góry, od lewej. Młodzieniec zaczekał na kolejny atak. Zgodnie z jego przypuszczeniami było to cięcie ukośne nadchodzące z prawej strony, tym razem z dołu. Odskoczył przed ciosem bardzo zwinnie, chwilę po tym doskakując do przeciwnika i wykonując silny sztych, którego efekt był co najmniej zadowalający. Ostrze przebiło pancerz i ugodziło przeciwnika, na co ten zareagował rzuceniem się na chłopaka i atakiem z dołu. Młody wojownik nie czekał, odskoczył w bok nie dając się dosięgnąć. Następnie w szybkim tempie doskoczył do oponenta i wykonał półpiruet mierząc ostrzem w głowę. Na twarzy przeciwnika powstała dość głęboka, ukośna rana. Sikająca z niej krew utrudniała przeciwnikowi orientację. Zaczął machać mieczem praktycznie na oślep, co funkcjonariusz Szwadronu wykorzystał i gdy tylko nadszedł dogodny moment, wytrącił wojownikowi miecz z ręki. Następnie zbliżył się do niego i wbił miecz w głowę nieszczęśnika. Szybko odskoczył, powracając do grupy/

2x Wojownik zgromadzenia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 05 Sierpień 2012, 10:38:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything