Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Seria Gothic na Win7 64 bit

<< < (3/3)

LukiSacz:
Bardzo możliwe, aczkolwiek podczas moich poszukiwań związanych z nowymi sterownikami etc. natknąłem się na kilka wypowiedzi, z których wynikało, że na 64 bitowcach i karcie nvidii można odpalić G1.

--- Cytuj ---Dzięki KWJM,
Miałeś racje po instalacji sterowników gra zaczęła normalnie chodzić na Windows 7 64bit (nVidia GeForce 9800m GTS)
Trzeba dodać, że są to sterowniki BETA i mogą w niektórych przypadkach działać nie prawidłowo, ale u mnie działają jak należy.

Link do sterowników
http://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl

Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Link do tematu: Klik

Cóż, nie będę jednak pewny, dopóki nie przekonam się o wszystkim na własnej skórze.
Jakoś za tydzień będę zmieniał system, wtedy spróbuję odpalić G1 i G2 i podzielę się wrażeniami (oraz w razie potrzeby screenami). I kto wie, może przejdę do 'historii forum' :D

Risothic:
Ja mam kartę GeForce 9800GT, W7 64bit i G1/G2 śmigają bez żadnego problemu. Nie działają jedynie przerywniki filmowe - odtwarzany jest jedynie dźwięk, a obraz jest po prostu czarny. Mimo wszystko grać się da i żadnych problemów z tym nie ma. Trzeba jednak pamiętać, żeby zaktualizować sterowniki do karty graficznej, bo na starych sterownikach może nie chodzić. Jeszcze przed tym, jak G1/G2 nie działały na W7 na kartach NVidii, niemieccy fani zrobili jakieś patche, które takową grę umożliwiały. Jeśli gry nie będą Wam działać mimo aktualizacji sterów, to warto po tego patcha sięgnąć. Powinien być na World of Gothic, w sekcji downloadu, jak dobrze pamiętam. Jeśli nie, to wystarczy wpisać w google frazę tego typu "Gothic Nvidia workarround" i też powinniście coś znaleźć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej