Tereny Valfden > Dział Wypraw
Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel
Iddeous:
Wzrok Iddeousa na dłuższą chwilę powędrował na ogromną ilość biżuterii opasającej ręce Cati. Szybko zdał sobie sprawę, że niegrzecznie tak się gapić. Szybko odpowiedział. - W zasadzie w niczym szczególnym, chcę po prostu posłuchać trochę nowych wieści. Wydarzyło się w tych okolicach coś dziwnego, interesującego? Tam skąd pochodzimy lubią słuchać najnowszych wiadomości z Atusel. Może słyszała pani o jakichś dziwnych zdarzeniach w sąsiednich hrabstwach? Iddeousowi zachiało się łyknąć piwa, ale zostawił je przy ladzie, więc zaniechał bezczelnego wręcz pójścia po nie.
Gunses:
Cati wyjęła z kieszeni karty. Zaczęła tasować. Od razu zauważyłeś, że przypomina Ci... Ciemne włosy, ciemna karnacja, wydatne usta, chustka ze świecidełkami i wiele ozdób a w dodatku te karty.
- Jeśli nie masz konkretnych pytań, nie ma też konkretnych odpowiedzi. Nie bywam w innych hrabstwach. Mało co wiem co się dzieje. Jasnowidzką jest Esmeralda. Ona może coś zobaczyć w swych wizjach...
Iddeous:
Wróżbitka...- pomyślał Iddeous. Nigdy nie miał z nimi do czynienia. Ale powiedziała ona, że bez konkretnego pytania nie ma konkretnej odpowiedzi.. Mam być bezpośredni?? O co chodzi z tą Esmeraldą. ÂŻołnierz rzekł do Cati - Udzielisz mi odpowiedzi na moje pytania? Co ma do rzeczy jasnowidzka Esmeralda? Iddeous musiał postępować inaczej. Chyba nie miał możliwości owijania w bawełnę, i udawania naiwnego handlarza ryb.. Czuł, że wróżbitka przeleciała go oczami na wylot.
Lord Hejgen:
Było już widać że Iddeous był spragniony. Więc Anims wziął kufel przyjaciela i podszedł do niego. Następnie dał mu i powiedział - Masz pij na zdrowie. - Po czym zwrócił się do wróżbitki. - Jeśli wiesz kim jesteśmy nie rozpowiadaj tego. -
Gunses:
- Mój dar jasnowidzenia jest chwiejny i niewyuczony. Przychodzą tu do mnie ludzie, abym im powiedziała czy ich czeka w życiu coś dobrego. Za pieniądze. Esmeralda ma pełen dar jasnowidzenia. Może powiedzieć dużo więcej niż ja... - spojrzała na Animsa - Nie mam powodów żeby cokolwiek mówić. Nie umiem czytać w myślach, to nie moja specjalność.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej