Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel

<< < (6/50) > >>

Lord Hejgen:
 - Tak pamiętam. - odpowiedział po czym podjechał blisko karczmy przywiązał konia, wziął ekwipunek i stanął przed drzwi. Potem powiedział - No to co wchodzimy. -

Gunses:
Karczma była przestronna i dość bogata. Widać i lokacja i sława ściągała doń nie tylko pijaczków, ale również i porządnych ludzi. Za ladą stała kobieta, młoda i zgrabna. Przy stolikach siedzieli ludzi. Kilku zarośniętych obszczymurków, kilku lepiej ubranych mężczyzn, ciemnoskóra młoda kobieta w kolorowej chuście i z tatuażem na skroni i jakiś czarno ubrany mężczyzna.

Iddeous:
Iddeous wraz z Animsen wszedł do karczmy. Wyglądała na dość schludną karczmę, gdyż nie tylko same szumowiny siedziały przy stolikach. Uwagę Iddeousa zwróciła młoda kobieta o czarnej skórze, z dziwnym tatuażem na skroni. ÂŻołnierz, a teraz raczej handlarz rybami podszedł do lady i powiedział do młodej kobiety, która obsługiwała klientów. - Po piwie dla mnie i mojego przyjaciela. Iddeous przebiegł wzrokiem po kobiecie. - Jesteśmy spragnieni wszak po podróży. Ja zapłacę Animsie. Chwilowy handlarz rybami podparł się na ręce. - Droga Pani, nie trapi Ciebie obecność takich szumowin jak ci, którzy siedzą tam?- wskazał dykretnie oczyma kilku zarośniętych, niezbyt mile wyglądających facetów przy ścianie. - To raczej nie jest odpowiednie towarzystwo. Zwłaszcza dla takiej młodej damy.

Gunses:
//Jako, że nie sprecyzowałeś uznaję, że zapytałeś karczmarki.

- Klient dobry, póki płaci - rzekła dziewczyna. Była młoda, nie miała trzydziestki. Włosy miała czarne jak krucze skrzydła. Ubrana była w dopasowany strój z czarnej skóry, ubrana była w wysokie elfie buty - A Ci to stali bywalcy. Nie dość, że wszystek urobek zostawiają u mnie, to jeszcze można czasem posłużyć się nimi jak ochroną - mówiąc to nalała piwa w kufle i podała wam

Lord Hejgen:
 - Dziękuje. - powiedział po czym dodał - Czy nie działo się ostatnio coś ciekawego. Bo my na szlaku jesteśmy. Handlarzami jesteśmy i nie wiemy co się dzieje. - zapytał po czym skierował się się do Iddeousa - Dobrze zapłać. Oddam ci przy najbliższej okazji. -

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej