Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Atusel

<< < (25/50) > >>

Gunses:
- Na prawdę, moglibyście mi pomóc? To by było świetnie.... Nie mogę samemu wyjść z warsztatu, a narzędzia są mi potrzebne! Po drugiej stronie uliczki jest mała karczma, brudna i zawszona. Twu! Widziałem jak tamte szelmy tam wchodziły. Jestem pewien, że nadal mają przy sobie moje narzędzi! Odbierzcie im je! Proszę was!

Iddeous:
Tak zrobimy, Mateo.- powiedział do lekarza. Po czym wyszedł na dwór, nie brał konia, gdyż na drugiej stronie uliczki stała obskurna, brudna rudera. To musiała być ta karczma, o której mówił Mateo. Przeszedł przez ulicę i otworzył drzwi karczmy. - Z tymi rabusiami trzeba będzie hardo. ÂŻadnych sentymentów.- rzekł do Animsa. Weszli do środka...

Gunses:
W środku nie było tak tragicznie. Karczma była malutka, raptem siedem małych stoliczków, mały barek z trunkami i kuchnią. Poza tym nic specjalnego, Było tu dość dużo rupieci, nawieszanych pod sufitem, naustawianych gdzie popadnie, co dawało interesujący klimacik. Przy jednym stole plotkowały dwie dziwki. Przy innym siedział staruszek z sędziwą brodą. Przy innym siedziała trójka upasłych gości, z brzydkimi przepitymi twarzami gwałcicieli i rozbójników. Jeden z nich cały czas drapał się po jajach
- Ależ mnie chuć naszła! Wychędożył bym nawet kozę!
- Byśmy się na tą Esmiejaldie zasadzili! Cycuszki i dupka że tylko chędożyć! Hahahaahah! - zaryczał drugi
- Kurwa mać...- wyjąkał trzeci majstrując nożem i widelcem przy zamku srebrnej szkatułki - Za chuja pana nie mogę tego otworzyć... Co za dziadostwo!

3x Bandzior

--- Cytuj ---1. Nazwa broni: Miecz żelazny
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

2
brak

3
Nazwa broni: Siekiera
Rodzaj: topór
Typ: jednoręczny
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykonany z 45 sztabek żelaza i 10 kawałków drewna o zasięgu 0,7 metra.
Wymagania: Walka broniami siecznymi [50%]

4
brak

Nazwa odzienia: Bandycki kubrak
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: strój
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: używanie zbrój miękkich

Pas

Statystyki postaci

Specjalizacje:
    * Walka bronią sieczną [50%]
    * Używanie zbrój miękkich

Umiejętności nabywane:
    * Hart ciała
    * ÂŻelazny żołądek

Umiejętności rasowe:
    * Potencjał magiczny
    * Potencjał chemiczny
    * Ciało z gliny
    * Ulubieniec bogów
    * Bystry umysł

Magia:
    * brak
--- Koniec cytatu ---

Lord Hejgen:
Ja biorę pierwszego. - powiedział po czym wyciągnął miecz. Podbiegł do ludzi i powiedział - Stawaj kurwo do walki. -

Gunses:
Nie czekałeś długo. Trójka poderwała się, przewracając krzesła i stół. Szkatułkę złapał środkowy drab, trzymał ją pod pachą wymachując mieczem w drugiej ręce. Walka zaczęła się od razu. Dziwki zaczęły krzyczeć, dość wyćwiczonym w zawodzenie sposobem. Staruszek obeznany ze zwyczajami karczmy wlazł pod stół i ucapił się rękoma nogi od stołu. Bandzior rzucił się na Ciebie z mieczem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej