Tereny Valfden > Dział Wypraw

Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad "U Baby Jagi"

<< < (40/42) > >>

Gunses:
- Wyślę was z następnym transportem. Ostatni odszedł dwa dni temu, następny wyruszy jak wydobędziemy odpowiednią ilość artefaktów. To trochę potrwa, dlatego do tego czasu daję wam dolną rękę. Liczyłbym też na to, żebyście udali się do miasta. Prawo nie kojarzy was z nami, nikt nie będzie was ścigał, a my musimy mieć oczy i uszy także w stolicy. A i powiedzie mi... Podobno ten cały wampir z gór się sprawą Wyrębów zainteresował? Wiecie coś o tym?

Anv:
- Nie wiem. Słyszałem tylko, że to na jego terenach, to się wściekł. Ale wiesz, zawsze można mu podać złe informacje gdyby zapytał. Lub wymyślić jakąś przykrywkę... - stwierdziłem, spoglądając mu wymownie w oczy. Chciałem żeby był świadom mojej lojalności.

Gunses:
- Zawsze można spróbować go uciszyć... No dobra. Jeszcze jakieś pytania? Jak nie, to będę z wami w kontakcie.

//Dziesięciotysięczny post.

Anv:
- Myślę, że to wszystko. - stwierdzilem kótko, po czym wstałem. Pożegnałem się porządnym uściskiem dłoni i wraz z Diomedesem opuściliśmy kwaterę Dona. Gdy tylko odeszliśmy kilka kroków, na tyle by nikt nie przyglądał się temu co robimy, odciągnąłem kompana delikatnie na bok. Rozejrzałem się wokół, i zacząłem szeptać.
- Dowiedzieliśmy się wszystkiego chyba co było nam potrzebne. Myślę, że aby nie wzbudzać podejrzeń, przenocujemy w obozie i z rana wyruszymy w drogę powrotną do Efehidon. Obstawiam, że Torn znajdzie mi jakiś kawałek ciepłej skóry do przeleżakowania. - uśmiechnąłem się na koniec i zrobiłem początkowy krok, za którym miał podążyć Diomedes.

Gunses:
A obóz żył własnym życiem, pośród gwieździstej nocy, przy rozmowach, opowieściach i żartach, przy ogniskach i szemrzącym ogniu, przy szepczącym wietrze pośród zapomnianych ostępów.
//www.youtube.com/watch?v=Jyq8-fmmvq4

//W waszych ostatnich postach prosiłbym o wymienienie nad czym muszę popracować jako opiekun wyprawy. Podsumować co było dobre, co było złe, czego było za dużo i czego wam brakowało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej