Tereny Valfden > Dział Wypraw
Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad "U Baby Jagi"
Anv:
Nazwa zadania: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad "U Baby Jagi"
Opiekun: Gunses
Wymagania: Walka jakąkolwiek bronią minim [75%] lub [50%] + różdżka/dwie runy lub minimum dwa zaklęcia z II poziomu wtajemniczenia wybranej szkoły/jedno zaklęcie z III poziomu wtajemniczenia wybranej szkoły; głowa na karku i zdolność logicznego myślenia; od 2-3 uczestników.
Spis nagród: To co znajdziecie, zdobędziecie itp.
Uczestnicy: Faust, Diomedes
Dnia następnego na placu zjawiłem się ja. Na plecach taszczyłem swój kostur, a właściwie obecnie kawałek kija, ze zgrubieniem na końcu. Jak dla mnie kostur musiał być zwieńczony kryształem. przynajmniej wtedy lepiej się pezentował. Muszę takowy szybko zdobyć. Dotarłszy na miejsce wzrokiem wyszukiwałem Diomedesa. Szukałem też Gunsesa, ponieważ miałem od neigo pożyczyć dwie runy, jako dodatkową broń, ponieważ moje własne umiejętności były poniżej wymagań.
Portret
Statystyki ekwipunku
Broń:
* 1: Kostur z drewna
Nazwa broni: Kostur z drewna
Rodzaj: kostur
Typ: oburęczny
Ostrość: 1
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykonany z 70 kawałków drewna i zasięgu 1,8 metra.
Wymagania: Walka bronią obuchową [50%]
* 3: Złowróżbny szept
Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Odzienie:
* Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: brak
Pas:
* Mieszek ze złotem
Statystyki postaci
Specjalizacje:
* Walka bronią sieczną [50%]
* Walka bronią obuchową [50%]
Umiejętności nabywane:
* Koncentracja
Umiejętności rasowe:
* Potencjał magiczny
* Potencjał chemiczny
* Ciało z gliny
* Ulubieniec bogów
* Bystry umysł
Magia:
Urangol
I stopień wtajemniczenia
* Duchowe wypalenie
Gunses:
Gunses wypatrzył rozglądającego się Fausta. Ruszył ku niemu bo wiedział, że ten chciał pożyczyć runy. Same runy dotarły do Gunsesa przed chwilą. Miał ich po pięć sztuk z czterech żywiołów.
- Witaj. Potrzebowałeś run, tak? Mogę dać Ci dwie, sam wybierasz z jakiego żywiołu.
Eric:
Diomedes stojący obok Gunsesa postanowił sprawdzić, co przyciągnęło uwagę wszędobylskiego wąpierza i ruszył za nim. Jak się okazało, obiektem atencji hrabiego okazał się być kompan Nivellena w zadaniu. Skwitował tą sytuację uśmiechem i przybliżył się do Fausta.
- Witaj - przywitał się. - Widzę, że wszystko przygotowałeś - dodał kąśliwie.
Portret
Ekwipunek
Broń 1:
Nazwa broni: Krasnoludzkie ostrze
Rodzaj: Miecz
Typ: Oburęczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Miecz ten wykuty został z 60 sztabek stali a jego zasięg wynosi około 1,4 metra. Ostrze to wykonane zostało przez prawdziwych mistrzów kowalstwa w krasnoludzkim mieście Ekkerund.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
Broń 2:
Nazwa broni: Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
Broń 3:
Nazwa broni: Różdżka gromu
Rodzaj: różdżka
Zasięg: 50 metrów
Zaklęcie: Piorun kulisty
Opis: Wykonana z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Używanie różdżek
Broń 4:
Odzienie:
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: brak
Pas:
Statystyki postaci
Specjalizacje:
* Walka bronią sieczną III [100%]
* Walka bronią dystansową I [50%]
* Walka bronią obuchową I [50%]
* Używanie zbrój miękkich
* Używanie zbrój niepłytowych
* Używanie różdżek
Umiejętności nabywane:
* Kamuflaż
* Cichy zabójca
* Akrobatyka
* Perswazja
* ÂŻelazny żołądek
* Koncentracja
* Telekineza
* Ciało atlety
* Hart ciała
Umiejętności rasowe:
* Potencjał magiczny
* Potencjał chemiczny
* Ciało z gliny
* Ulubieniec bogów
* Bystry umysł
Magia:
brak
Anv:
- Więc poproszę runę ognia i rune ziemi. - zwrócilem się najpierw do wampira. Potem przybył mój przyszły towarzysz podróży, walki, boju, zwiadu i wąpierz jeden wie czego jeszcze.
- Taa. - skwitowałem. - Doszedłem do wniosku, że pewnie zainteresuje cię możliwość dokładniejszego wybadania sprawy wioski, o której mi opowiadałeś. A że dobrze się nam piło to to zadanie jest w sam raz. Idziemy do karczmy, a musimy być jak najbardziej wiarygodni. Nie poskąpimy sobie więc myślę ichniejszych trunków? - wykrzywiłem twarz w swego rodzaju podstepnym uśmiechu.
Gunses:
- Co wam jeszcze powiem. Musicie się starać wtopić w tłum. Odrzucić zasady i prawo jakim jesteście obarczeni. Z podróżnymi w karczmach musicie na ich modłę. Musicie grać, być elastyczni i polegać bardziej na intuicji niż na waszych życiowych zasadach. Jak mawia stare elfie przysłowie "Jeśli wejdziesz między wrony... " - czy mógł powiedzieć coś jeszcze? Tak! - I co ważne. Nie atakujcie od razu z pytaniami o Wyręby. Postarajcie się najpierw zyskać przychylność ludzi, dopiero brać się za zadawanie pytań. Może być tak, że długo trzeba będzie się naczekać zanim uzyska się odpowiedzi. - potem podszedł i dał Faustowi dwie runy. Ognia i Ziemi
- Oddasz po powrocie... - rzekł do niego - Macie jakieś pytania?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej