Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Metr  (Przeczytany 25606 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w Metr
« Odpowiedź #340 dnia: 19 Czerwiec 2012, 09:56:24 »
Elfka natomiast bacznie się rozglądała, choć starała się robić to z miną "tak od niechcenia" i całkiem nieźle jej to wychodziło. Nie miała pojęcia, jak rozróżnią trunki orka od innych i po chwili doszła do wniosku, że wypada zerknąć przez ramię, co wyczynia Severus. W razie czego mogłaby przecież zgłosić się do tego konkursu niby do pomocy i podać odpowiednią butelkę, a co! W końcu chyba wydawała się mniej podejrzana od adepta, skoro Piterowi tak rozwiązał się przy niej język.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #341 dnia: 20 Czerwiec 2012, 16:10:03 »
Miałeś szczęście. W środku w wodzie pływały sobie buteleczki z ciemnego szkła, z zamknięciami rzekłyś sztandarowymi dla państewka o nazwie Polska z lat komunizmu. Gdzieś o tym słyszałeś. Było ich ponad trzydzieści. Na połowie była zawieszona karteczka z rozmytą literką S, a kolejnych połowa była oznaczona literka U.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #341 dnia: 20 Czerwiec 2012, 16:10:03 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #342 dnia: 20 Czerwiec 2012, 16:32:59 »
Severus ucieszył się, gdy odnalazł piwo. Była to naturalna i instynktowna reakcja mężczyzny w takiej sytuacji, która wykształciła się na przestrzeni wielowiekowej tradycji browarnictwa. Albowiem jeszcze za czasów starych bogów, Innos spojrzał na piwo i wiedział, że jest ono dobre. Potem zaś z braćmi swymi zapili się jakoby świnie w chlewie i śpiewając sprośne pieśni, ruszyli w świat. Dziś owe pieśni znane były głównie w świątyniach, jako relikty dawnych bogów, zaś wcześniej wykorzystywane były podczas najświętszych ceremonii. Na przykład podczas ważenia piwa w klasztornej piwnicy. Dragosani, jako iż żył już dość długo, nie raz miał styczność z takowymi pieśniami, lecz w chwili obecnej za nic by ich nie zaśpiewał. Pewnie oberwałby od elfki. Albo by na niego TAK spojrzała. Kruczy adept zaprzestał rozmyślań teologicznych i spojrzał na butelki. Widział juz kiedyś takie zamknięcia. W piwnicy pewnego człowieka o diabelskim nazwisku, który lubił denerwować elfki. Swój chłop, tak swoją drogą. Sev zwrócił uwagę na oznaczenia.
- S i U... Standoff i? Mówił ktoś jak ma na imię ork? - zapytał elfki, podejrzewając, co mogą owe litery oznaczać.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #343 dnia: 20 Czerwiec 2012, 18:48:48 »
Nessa popatrzyła na adepta najpierw jak na wariata, a później z lekką złością. W końcu wymagał od niej wysilenia tego co w głowie! Bezczelny. Sądził, że ona nie ma nic lepszego do roboty?
- Przebrzydły ork - odpowiedziała szybko i odwróciła się od Severusa, lecz kontynuowała. - Nie przypominam sobie, by wyjawiono nam jego imię, jednak zawsze można zapytać - dodała bez przekonania możliwość rozmowy z Zielonym, obserwując to orka, to innych. Załapała, co Kruk miał na myśli, jednak wizja oznaczenia butelek pierwszymi literami imion pijących wydawała jej się absurdalna, choć w obozie już więcej dziwnych rzeczy się wydarzyło.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #344 dnia: 20 Czerwiec 2012, 19:02:11 »
//tak tak... ;[ Nie wiedziałem jak wybrnąć z tej sytuacji, więc oznakowałem butelki... ;/ już mną tak nie szargaj Natalio, bo Gucio gotów zamknąć się z sobie :(

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #345 dnia: 20 Czerwiec 2012, 19:07:24 »
- Przebrzydły ork... nie ma "P" - odparł najzupełniej poważnie Severus, przeglądając etykiety butelek. - Znajac życie i ich upodobania, pewnie na drugie ma coś w stylu Thrall, Putin, Mogul albo Uruk. - Spojrzał na elfkę, błyskając zębami w uśmiechu. - To co, ryzykujemy? - zapytał, biorąc jena z butelek, podpisana literą "U". Postawił na wieku skrzyni stojącej obok, po czym odkorkował butelkę ze specyfikiem od alchemika. Otworzył butelkę z piwem i dolał nieco mikstury do złocistego trunku. Zamknął butelkę z piwem, dzięki wspaniałemu wynalazkowi komunistycznej myśli technicznej, w postaci nietypowego korka. I podobnie postępował z pozostałymi butelkami, których sponsorem była literka "U". Jak "Ucho". Albo "Upij tego przebrzydłego orka i wymaluj mu na twarzy makijaż, coby koledzy się z niego śmiali, przez co zamknie się w sobie, popadnie w depresje i skoczy z urwiska".

// Nie słuchaj bab, napij się piwa <daje mu "doprawioną" butelkę z podpisem "U">

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #346 dnia: 20 Czerwiec 2012, 19:26:13 »
//: Ale ja nic złego nie miałam na myśli! ;[ Chociaż pewnie dało się inaczej wybrnąć :P Danka, cicho siedź! Dziad jeden, który powinien już się szykować na wrzesień.

- Już? Mam nadzieję, że nie jesteś zbytnio przywiązany do swojej ręki, jak specyfiki od Dziadunia nie zadziałają - uśmiechnęła się, bo nie wyobrażała sobie przegranej Severusa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #347 dnia: 20 Czerwiec 2012, 23:13:32 »
//Udało wam się dolać specyfiku do butelek. Nikt was przy tym nie widział.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #348 dnia: 21 Czerwiec 2012, 15:33:08 »
Severus nie odpowiedział, ale Nessa kątem oka widziała, jak dolewa specyfiku, a następnie zamyka skrzynie. Skinęła głową i odeszła kawałek dalej, czekając aż adept do niej dołączy. Jak gdyby nigdy nic, rozglądała się dookoła.
- Do Standoffa? - Bardziej stwierdziła, niż zapytała i ruszyła w kierunku pirata. Przyglądała się również Krukowi ciekawa, czy substancja od Dziadunia coś da i tak młody człowiek nie będzie miał później problemów z ręką po starciu z orkiem. Snape może i bywał złośliwy, ale był przyszłym skrytobójcą, a dla nich wbrew pozorom istotne są dłonie.
- Co powiesz na obejrzenie pijanego orka? - zapytała z uśmiechem pirata, gdy dotarli do Standoffa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #349 dnia: 21 Czerwiec 2012, 16:27:54 »
- Jeśli to ja tym razem go położę, to bardzo chętnie! Coście mu zrobili? Na pewno się uda?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #350 dnia: 21 Czerwiec 2012, 17:14:55 »
- Nic takiego mu nie zrobiliśmy - zapewnił Severus, wtrącając się przed odpowiedź dziewczęcia. - Jedynie jego piwo stało się wymagające nieco mocniejszej głowy. Miejmy nadzieję, że to wystarczy. - Wyszczerzył się niecnie, jakoby podstępny spiskowiec, co właśnie wyjawił swój diaboliczny plan i zamierza zacząć się śmiać jak psychopata na tle błyskawic. - I co więcej, ja także mam go położyć - dodał. - Horacy się uparł, że z karawaną nie pójdzie, póki nie pokażę swojej siły... cóż, da radę zrobić. Ale mam przez to prośbę. Gdy już ork będzie podpity, dałoby rade abym przejął jedną... hmm.. rundę? Nie wiem jak te zawody dokładnie wyglądają, a chyba siłowanie się z pijanym do nieprzytomności orkiem nie byłoby uczciwym pojedynkiem, czy nie? - zapytał retorycznie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #351 dnia: 22 Czerwiec 2012, 11:21:53 »
- Da radę się zrobić... ale jeśli ktoś wyzwie na jedna rundę mnie. Wtedy możemy na jedna rundę przerwać. Tak, żebyś Ty mógł zmierzyć się z Orkiem, a ja z kimś innym. Chociaż nie położysz go, chuchro z Ciebie... Może Panienka by mnie wyzwała? Obiecuję, że się podłożę!

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #352 dnia: 22 Czerwiec 2012, 12:34:42 »
Po propozycji pirata Nessa zaczęła zerkać to na niego, na swoją rękę. Jako łuczniczka była do niej dość przywiązana. Teoretycznie posiadała jako taką siłę. W końcu bez niej nie naciągnęłaby cięciwy i nie utrzymała łuku w napięciu zbyt długo. Ale na rękę siłowała się może raptem raz. Dla zabawy. Skończyło się to sromotną klęską, jednak elfka uśmiechnęła się lekko.
- Czemu nie? - zapytała niezgodnie z tym, co podpowiadał jej zdrowy rozsądek i resztki dumy, które straci po dwóch lub trzech sekundach. - Ale bez podkładania! W końcu to ma być wieczór porażek orka. Właśnie! Jak on się nazywa? - Nessa jednak wolała się upewnić, czy buteleczki nie były przypadkiem oznaczone literkami przypadkowo. Teraz jeszcze mogliby to odkręcić i długoucha mogłaby podawać mężczyznom trunki. Strzeżonego... i tak dalej.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #353 dnia: 22 Czerwiec 2012, 12:37:20 »
Dragosani Severusem zwany obecnie, miał wyczulony pewien zmysł, poprzez lata doświadczeń, jak i obecna pracę. Owym zmysłem była zdolność, do wyczuwania zarobku. I teraz właśnie w umyśle kruczego adepta alarm nią wywołany aż huczał. Severus zwęszył zarobek. Dość hazardowy, ale co tam. Wyszczerzył się do Standoffa.
- A chcesz się założyć? - zapytał pirata. - Ja twierdzę, że go pokonam, ty, że nie. No i chuchro ze mnie. Będziesz miał łatwy zarobek. Powiedźmy... zakład o sto grzywien. Co ty na to? - zaproponował. Nie skomentował propozycji Standoffa, aby wyzwała go elfka. Chociaż wyglądałoby to zapewne całkiem... ciekawie. Zerknął tylko na dziewczynę.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #354 dnia: 23 Czerwiec 2012, 15:51:14 »
- Se... Cortez! - zganiła adepta elfka. Nie podobała jej się wizja takiego zakładu. Pirat wątpił w siłę Kruka, a nie w jego przebiegłość i nie domyślał się podstępu. A co jeśli nie doceni sprytu Severusa, gdy ten wygra z orkiem? Byłoby mało przyjemnie.
Nessa szybkim krokiem ruszyła w kierunku orka, a gdy już dotarła na miejsce, słowem się nie odezwała. W końcu to pirat powinien zabrać głos.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #355 dnia: 23 Czerwiec 2012, 16:04:53 »
//Sory wielkie. Ostatnio działałem na domowym wifi, ale zmiany pieter, ściany nośne i działowe zacnie wygłuszają sygnał. Dorwałem się dzisiaj do kabla dsl i teraz już będzie szło szybko.

- Urk-Arg - rzekł Standoff w odpowiedzi na pytanie Oczka i zaraz potem słysząc propozycję Severusa rozdziawił gębę, a potem się zaśmiał - Hahahaha... No co też Ty...? My tu nie mamy kasy hahaha... wszystko bierzemy z magazynu albo od Ultara, albo ze złodziejki. ÂŁupy zawsze idą do kapitana, nie mamy kasy, bo i po co nam ona tutaj! A w takie interesy nie wchodzę, bo znając moje szczęście przegram hehehe.... Jutro wieczorem zrobimy zawody. Dzisiaj jest już za późno.

//Nessa
- Throm - Ka, Elfie! - rzekł, a może zeryczał zielonoskóry.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #356 dnia: 23 Czerwiec 2012, 18:57:20 »
Nessa rozejrzała się, upewniając, czy ork mówi do niej. Spostrzegawczy skurczybyk. Szpiczaste uszy miała częściowo zasłonięte przez włosy, a i jasno już nie było. Jeszcze przyspieszając usłyszała, że Standoff chce przełożyć pojedynek na następny dzień i tutaj pojawiał się problem, gdyż elfka już podeszła do Urk-Arga. Mistrzem konwersacji to ona nigdy nie była. Poza tym nie lubiła, jak ktoś na nią ryczał. Zazwyczaj już wtedy przebierała nogami w odwrotnym kierunku.
- Witaj. Jestem Celia Vifon. Jesteś nietypowym widokiem jak na obóz orków - rozpoczęła rozmowę czymś oczywistym i nie nazbyt miłym, by nie wyszło, że się podlizuje, ale też niczym nieuprzejmym, by Zielony nie roztrzaskał jej głowy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #357 dnia: 23 Czerwiec 2012, 20:56:49 »
- Na obóz ORKÓW? - odrzekł rykliwie zielonoskóry - Elfie, jesteśmy w obozie PIRATÓW, piłeś coś Elfie? Znaczy... Pił..aś? Tak? Aś? Elfie, jestem Urk-Arg! Syn Szamana Urk-Erga.

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #358 dnia: 23 Czerwiec 2012, 22:50:18 »
//: Chwilę wcześniej Drago mi to wytknął, a na telefonie nie chciało mi się logować ;[

Tinuviel miała trudności z przystosowaniem się do tonu i artykułowania wypowiedzi orka. Mówił głośno i patrząc z perspektywy strachliwej dziewuszki nieprzyjaźnie, choć Nessa miała świadomość, że Urk-Arg już tak ma.
Chciała przeciągnąć rozmowę do czasu aż podejdzie do niej Severus. O ile miał w ogóle taki zamiar i nie umiera ze śmiechu teraz gdzieś w kącie, widząc dialog dziewczyny z orkiem.
- Się machnęłam - uderzyła się lekko dłonią w czoło, by zielony nie uznał jej za nazbyt delikatną. Podobni synowi szamana Urk-Erga chyba nie lubią subtelności. Jednak co prawda, to prawda. Długoucha przejęzyczyła się. W końcu stała przed ogromnym zielonoskórym i prze jej głowę przewijały się tylko myśli związane z orkami, ich wybuchowością i czy gustują w elfim mięsie. - Ale racja! Słabe głowy mamy - zaśmiała się głośno i bardzo nienaturalnie, ale wyczuć to mogła tylko osoba, która znała Nessę Tinuviel. Długoucha postanowiła przekuć swój błąd na rozmowę o jutrzejszym pojedynku. - Nie to co wy, prawda? Ponoć tutaj są zawody w piciu, ale udziału nie biorę, Jedno piwo to za dużo.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #359 dnia: 23 Czerwiec 2012, 23:23:17 »
- Dla nas i dziesięć piwa to nic. U nas Elfie mocne głowy. Nie mierzyć się z nami morrom pokroju Standoff. A.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #359 dnia: 23 Czerwiec 2012, 23:23:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything