Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Serwer minecraft.
(1/1)
Koza123:
Mam problem z postawieniem serwera mc. Czyli konkretnie- pobieram plik serwera. Wrzucam do odpowiedniego folderu. Odpalam go. Pojawiają się nowe pliki. Robię sieć hamachi (wersja 2.1.0.166). Ustawiam wszystko jak należy. Niby wszystko w porządku, ale nikt prócz mnie na serwer wejść nie może. Warto dodać, że mam chyba zablokowane porty w routerze. Co mam robić?
Isentor:
Po pierwsze masz piracką wersję gry. Być może klient serwera jest lewy. Po drugie. Sprawdź ustawienia serwera. Jest publiczny, czy prywatny? Po trzecie. Jeśli robisz sieć w Hamachi. Pozostali gracze muszą się również połączyć przez sieć Hamachi. Wszak program symuluje sieć lan.
Koza123:
Połączyli się. Mam oryginalną wersję gry, ale tylko tak umiem stawiać serwery. Jaki lewy klient?
Rakbar Nasard:
A do pliku 'server' dodajesz odpowiednie informacje dot. m.ni. swojej sieci na hamachi (ip, port) - na pewno poprawne?
Isentor:
--- Cytat: Koza123 w 30 Kwiecień 2012, 22:31:36 ---Połączyli się. Mam oryginalną wersję gry, ale tylko tak umiem stawiać serwery. Jaki lewy klient?
--- Koniec cytatu ---
Zaprawdę takie trudne jest podanie innym graczom swojego aktualnego adresu IP? Więcej zabawy masz z tym Hamachi.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej