Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Hagmar:
Czyli ruda sproszkowana pełni rolę prochu?
Isentor:
--- Cytat: Mogul w 04 Czerwiec 2012, 16:47:47 ---A to nie jest przypadkiem w pewien sposób wymuszenie na graczu tworzenie sobie dodatkowego konta na wiki?
Przez co proces wejścia do gry się wydłuża. Chociaż sam pomysł mi się podoba.
--- Koniec cytatu ---
Wiąże się to z dodatkowymi czynnościami i poświęceniem trochę więcej czasu. Ale za to przyśpieszy to prowadzenie wypraw przez MG, dlatego, że będą mieli statystyki i ekwipunek postaci zawsze pod ręką (avaterem).
--- Cytat: Mogul w 04 Czerwiec 2012, 16:47:47 ---Druga rzecz. Paczę na te ceny w nauce broni palnej i paczę aktualną cenę domostw. Nie za drogo? Czy może nagrody za wyprawy będą bardziej "obfite"?
--- Koniec cytatu ---
Wstępny projekt broni palnej przygotowany bodajże przez Aragrona definiował to jako umiejętność na jednym poziomie. Cena wynosiła nieco więcej niż teraz kosztuje pierwszy poziom. Po rozbiciu tego na trzy poziomy wyrównałem nieco ceny. Używanie broni palnej to ekskluzywna specjalizacja do nauczenia u krasnoludów za wykonanie serii "zadań zaufania".
--- Cytat: Aragorn w 04 Czerwiec 2012, 16:48:51 ---Czyli ruda sproszkowana pełni rolę prochu?
--- Koniec cytatu ---
W broni palnej tak. Krasnoludy w Marancie tak opracowały broń palną.
Hagmar:
--- Cytat: Isentor w 04 Czerwiec 2012, 16:53:14 ---
Wstępny projekt broni palnej przygotowany bodajże przez Aragrona definiował to jako umiejętność na jednym poziomie. Cena wynosiła nieco więcej niż teraz kosztuje pierwszy poziom. Po rozbiciu tego na trzy poziomy wyrównałem nieco ceny. Używanie broni palnej to ekskluzywna specjalizacja do nauczenia u krasnoludów za wykonanie serii "zadań zaufania".
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie to 2 uber trudnych zadań.
Elrond Ñoldor:
--- Cytuj ---Wiąże się to z dodatkowymi czynnościami i poświęceniem trochę więcej czasu. Ale za to przyśpieszy to prowadzenie wypraw przez MG, dlatego, że będą mieli statystyki i ekwipunek postaci zawsze pod ręką (avaterem).
--- Koniec cytatu ---
Wiec równie dobrze można by było zamiast url do wiki, dać url do domku gracza.
Pytałem się czy nie można by wywalić broni drzewcowych i "kij" dać do obuchowych. Takie obrażenia zadają, więc... Miało by to ręce i nogi, a nie, mamy specjalizację, z jedną bronią, której nikt się nie uczy. Absurdalna ta broń drzewcowa.
Isentor:
--- Cytat: Elrond w 04 Czerwiec 2012, 17:08:24 ---Wiec równie dobrze można by było zamiast url do wiki, dać url do domku gracza.
--- Koniec cytatu ---
W domku masz wypisaną historie, przedmioty i inne pierdoły. Na wiki tylko EQ i to co potrafisz. Wszystko czytelnie pod wzór uzupełnione. Wygodniej, bo MG klika i od razu wszystko widzi. Ponadto dziwnie, gdyby gracz aktualizował sobie domek skoro jest na wyprawie.
--- Cytat: Elrond w 04 Czerwiec 2012, 17:08:24 ---Pytałem się czy nie można by wywalić broni drzewcowych i "kij" dać do obuchowych. Takie obrażenia zadają, więc... Miało by to ręce i nogi, a nie, mamy specjalizację, z jedną bronią, której nikt się nie uczy. Absurdalna ta broń drzewcowa.
--- Koniec cytatu ---
Też tak myślę. Kto jeszcze jest za pomysłem Edzia?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej