Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Silion aep Mor:
--- Cytat: Melkior Tacticus w 02 Czerwiec 2016, 22:04:57 ---Czy ty się obawiasz że jak X dostanie winnice na twojej gminie to dostaniesz mmniej kasy?
--- Koniec cytatu ---
Nie.
Uważam że już się wyraziłem jasno na ten temat... Nie chce się powtarzać.
--- Cytat: Szeklan z Tihios w 02 Czerwiec 2016, 22:05:37 ---Najlepiej niech się Isentor na ten temat wypowie.
--- Koniec cytatu ---
Chciałem to zaproponować.
Melkior Tacticus:
A, ktoś tu słusznie zauważył że gracze nie mają na co kasy wydawać. Problem nie do obejścia
Isentor:
--- Cytat: Melkior Tacticus w 02 Czerwiec 2016, 20:22:27 ---A kto powiedział ÂŻE TYTUÂŁ MAJÂĄ MIEĂ WSZYSCY? Liczba gmin jest ograniczona. Zresztą, gdyby każdy z 20+ szlachciców przyłaził co tydzień to wiesz.
--- Koniec cytatu ---
Aktualnie gmin na wyspie jest więcej niż aktywnych graczy. <aniol>
Po przeczytaniu dyskusji widzę, że większość graczy jest za tym, aby tego spróbować. Temat można ciekawie ugryźć. Dyskutujcie dalej, pomyślcie jak można to rozwinąć. W razie czego wołajcie.
--- Cytat: Melkior Tacticus w 02 Czerwiec 2016, 22:13:40 ---A, ktoś tu słusznie zauważył że gracze nie mają na co kasy wydawać. Problem nie do obejścia
--- Koniec cytatu ---
Gdyby pozbyć się rozumowania, że winnica generować ma grzywny ma to sens. Winnica generować może owoce - winogrona i wino. Koszt utrzymania takiej winnicy liczony jest w grzywnach. Wyprodukowane towary właściciel winnicy może sprzedać lub zatrzymać w swoich magazynach.
Elizabeth dobrze to ujęła. Ja widzę tu jeszcze jeden element. Jako szlachcic władający gminą nie mam czasu zajmować się wszystkimi włościami. Daje więc jednemu z graczy winnice na własność ale umawiamy się, że ja opłacę mu koszty utrzymania, a on odda mi 60% wyprodukowanych win. Mnie jako właściciela ziemskiego stać z przychodu z gminy na utrzymanie winnicy, więc po prostu mniej odbiorę u herolda. Gracz zajmujący się winnicą reaguje w moim imieniu walcząc z bandytami, inicjuje różne akcje i dba o winnicę. On na tym zyskuje, bo również może dorobić na wyprodukowanych winach. Daje to realne możliwości z pucybuta do szlachcica. :D
Mohamed Khaled:
Ktoś chętny na przeczytanie opowiadania kupujemy"Gdy Krwawy Księżyc Wschodzi" z perspektywy mojej postaci? Co do reszty uczestników znalazłyby się jakieś fragmenty
Marduk Draven:
Czarno to widzę xD
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej