Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Isentor:
Te wymagania spełnia każdy z graczy. Więc zapewne chodzi o rozdzielenie władzy wykonawczej i ustawodawczej?
TheMo:
O to chodzi.
Anette Du'Monteau:
Sam siebie na wielkiego lorda wybrać nie mogę :P Od początku byliśmy tylko dwaj i nawet jak ja bym był nim to wciąż nie mogę wiele sam robić bo po prostu nie chce zdawać się wyłącznie na swoją opinię. Po to jest Izba żeby się do niej ludzi zgłaszali i wypowiadali swoje zdanie na temat projektów. To nie kółko wzajemnej adoracji i nie idzie się tam żeby wspierać projekty kolegi tylko służyć konstruktywną krytyką i zgłaszać wątpliwości. Cytując klasyka: "wątpię więc myślę".
Isentor:
--- Cytat: TheMo w 10 Marzec 2016, 20:24:06 ---O to chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Ktoś z radnych poza Melkiorem będzie startował? Pytam, bo to dość istotne. Zmiana tego wymaga zmiany w konstytucji i praktycznie czyni ją bezsensowną w połowie paragrafów, ponieważ niszczy trójpodział władzy i sprowadza nas epokę wstecz.
Całe szczęście konstytucja daje jakieś prawa królowi, dlatego też mógłbym wydać odpowiedni dokument uprawniający osoby X, Y, Z do pracy w izbie na przyszłą kadencję. Co Ty na to [member=16175]Warcisław[/member] ?
TheMo:
Ja też rozważam swoją kandydaturę. W sumie Aldynem to głównie przyjmuję nowych, bo w tematach pod opieką archonta rzadko ktoś odpowiada.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej