Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Isentor:
--- Cytat: Dragosani w 24 Styczeń 2016, 17:54:45 ---Zostaliśmy w to wciągnięci przymusowo, bez możliwości jakiekolwiek akcji. Tylko i wyłącznie przez błąd jednego gracza.
--- Koniec cytatu ---
Niezupełnie. Poczynania uczestników wyprawy doprowadziły do takiego obrotu spraw. Pójście w lewo to akcja, pójście w prawo do akcja, pójście do przodu to akcja, cofnięcie się o krok w tył to akcja i pozostanie w miejscu to również akcja. Oddaliście wasze życia w ręce gracza, którymi swym dowodzeniem doprowadził was do takiej sytuacji. Jako, że jest to główny wątek fabularny, zawierał w sobie kilka możliwych opcji potoczenia się fabuły do przodu. Nie zamierzałem wam psuć rozgrywki dlatego nie uwzględniłem tam "śmierci" graczy w wyniku złych decyzji. W tym wątku nie można było umrzeć. Można było wyjść zwycięsko, oberwać po dupie lub zostać opętanym - w dużym skrócie.
--- Cytat: Dragosani w 24 Styczeń 2016, 17:54:45 ---Czy naprawdę konieczne jest uprzykrzanie gry takiej grupie graczy z tego powodu? Do tej pory, do rozpoczęcia tego wątku, Marant był grą bardzo przyjemną. Satysfakcjonującą. Każdy grał jak chciał, tworzył własne wątki.
--- Koniec cytatu ---
Może napiszę o tym tutaj zamiast każdemu z osobna. ;) Opętania nie można uniknąć. Tak został poprowadzony ten wątek i do takich wydarzeń doprowadziły konsekwencje waszych decyzji. Zasady opętania zostały jasno przedstawione. Nie informować o tym i wypełniać rozkazy nowego Pana. To jak poprowadzicie wątek zależy wyłącznie od was i nadal jest to aktualne. Drago wybrnął z sytuacji bardzo pomysłowo, ponieważ poszedł tam, gdzie na pewno zostanie zdemaskowany. Po przeprowadzeniu egzorcyzmu postacie utracą pamięć o wspomnieniach powstałych po opętaniu. Tak więc jeśli ktoś chce się uwolnić od opętania szybciej niż przewiduje to główny wątek fabularny, może to zrobić. Nie zabroniłem tego. Musicie jedynie wykazać się odrobiną sprytu, rozumu i inicjatywy. ;)
Zainteresowani wątkiem mogą poczekać na rozwój wydarzeń.
Dragosani:
Jednakże powinieneś dać na to nieco więcej czasu. A nie od razu szczuć opętanych Nirsalem. Daj im z tydzień, dwa. Ci którzy nie chcą w tym uczestniczyć powinni zdążyć. Ci, którzy chcą, i tak nie będą musieli nic z tym robić. A główny wątek na tym nie ucierpi.
Isentor:
--- Cytat: Dragosani w 24 Styczeń 2016, 18:43:00 ---Jednakże powinieneś dać na to nieco więcej czasu. A nie od razu szczuć opętanych Nirsalem. Daj im z tydzień, dwa. Ci którzy nie chcą w tym uczestniczyć powinni zdążyć. Ci, którzy chcą, i tak nie będą musieli nic z tym robić. A główny wątek na tym nie ucierpi.
--- Koniec cytatu ---
Przecież nie masz pojęcia po co do nich przyszedł? Nie mam czasu na opóźnienia z powodu tego, że komuś się coś nie podoba ale się na to pisał. Jeśli ktoś ma wątpliwości niech nie odpisuje i pomyśli nad tym jak może się uwolnić od opętania. ;)
Devristus Morii:
Widzicie Gorn się zdemaskował, więc przyszło powiadomienie do mnie w postaci Bohdana, zę coś jest nie tak. A ja jako znawca, dawny lisz mam kontaktu tu i ówdzie :D
Anette Du'Monteau:
Pobieraj teraz opłaty :p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej