Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Anette Du'Monteau:
Toć odpowiedziałem ci o włóczniach. Co więcej ma być z bronią? O rozmiary ci chodzi? Wagę? Za dużo statów?
Mantos:
Toć piszę, że dobrze, tylko nie chodziło tylko o włócznię, ale również o sztylety, szpony i coś tam jeszcze było. Co jak co, ale walka szponem różni się dość od walki mieczem. Tak samo kij był sam w swojej kategorii podczas gdy kostur też by tam raczej lepiej pasował niż do obuchowych wg. mnie. No i jeszcze waga kija która jest gdzieś o 1/3 za duża a to dość sporo ;/ (tak, przeżyję jeśli tego nie zmienicie, ale jest źle)
Elrond Ñoldor:
O broniach sam już pisałem dwa razy. Za pierwszym razem wypisałem nawet jak powinno to wyglądać. Aktualnie podział mamy na obrażenia, jakie zadają poszczególne bronie, a nie wygląd. Sztyletem można coś przeciąć, tak samo miecz - są w siecznych. Kostur ma obrażenia miażdżone, tak jak młot - obuch.
Mój pomysł: Lekkie, ciężki, długie.
Lekkie sieczne (miecze jednoręczne itp), obuchowe (jednoręczne młoty, buzdygany itp), kłujące (ostrza, sztylety, szpony)
Ciężkie sieczne (dwuręczne miecze, topory), obuchowe (dwuręczne młoty itp)
Długie obuchowe (kostury, kije), sieczne/kłujące (trójzęby, włócznie)
I odpowiednie umiejętności. I w końcu podczas jednej nauki nie nauczymy się obsługi sztyletu i topora dwuręcznego.
Ale czy ktoś to zauważy? Wątpię. Dlatego mam już lekko wyjebane i gram na tym co jest.
Gunses:
--- Cytat: Mantos w 21 Maj 2012, 22:15:37 ---Paweł wyrzucił wszystkie błędy nie ja, chociaż i tak w dużej mierze były to po prostu przedawnione artykuły - wniosek jeden w zasadach jest bajzel i nikt nie kwapi się żeby usunąć stare tematy, ale mniejsza o to.
--- Koniec cytatu ---
Co ty kurde wiesz o zmianach? No właśnie cały czas coś się zmienia. Stare rzeczy zastępujemy nowymi. Co ty sobie myślisz, że nie mamy co robić za dnia albo po nocach? Tylko ślęczymy przed kompem, żeby od razu zrobić wszystko na już, bo przychodzi wizytacja Mantosa i Grisa i wszystko musi być na już. To gówno, że wszystko robi się powoli, ale w miarę dokładnie. ÂŻe najpierw ogrania się z grubsza i dopiero potem będzie się robić dokładnie. No ale jasne, musi być nagle wszystko zrobione od ręki, bo Grisek wpadnie, odkopie jakiś temat co to jest od dawna źle, ale będzie poprawiany w swoim czasie i nagle jest źleee! Bo temat nie poprawiony!!!
<ja pierdole>
Mantos:
--- Cytat: Elrond w 21 Maj 2012, 22:47:04 ---O broniach sam już pisałem dwa razy. Za pierwszym razem wypisałem nawet jak powinno to wyglądać. Aktualnie podział mamy na obrażenia, jakie zadają poszczególne bronie, a nie wygląd. Sztyletem można coś przeciąć, tak samo miecz - są w siecznych. Kostur ma obrażenia miażdżone, tak jak młot - obuch.
Mój pomysł: Lekkie, ciężki, długie.
Lekkie sieczne (miecze jednoręczne itp), obuchowe (jednoręczne młoty, buzdygany itp), kłujące (ostrza, sztylety, szpony)
Ciężkie sieczne (dwuręczne miecze, topory), obuchowe (dwuręczne młoty itp)
Długie obuchowe (kostury, kije), sieczne/kłujące (trójzęby, włócznie)
I odpowiednie umiejętności. I w końcu podczas jednej nauki nie nauczymy się obsługi sztyletu i topora dwuręcznego.
Ale czy ktoś to zauważy? Wątpię. Dlatego mam już lekko wyjebane i gram na tym co jest.
--- Koniec cytatu ---
Więc trzeba się przyzwyczaić, że tu każdy ma na wszystko wyjebane ;f Sam podział bardzo sensowny
--- Cytat: Gunses w 21 Maj 2012, 22:50:44 ---Co ty kurde wiesz o zmianach? No właśnie cały czas coś się zmienia. Stare rzeczy zastępujemy nowymi. Co ty sobie myślisz, że nie mamy co robić za dnia albo po nocach? Tylko ślęczymy przed kompem, żeby od razu zrobić wszystko na już, bo przychodzi wizytacja Mantosa i Grisa i wszystko musi być na już. To gówno, że wszystko robi się powoli, ale w miarę dokładnie. ÂŻe najpierw ogrania się z grubsza i dopiero potem będzie się robić dokładnie. No ale jasne, musi być nagle wszystko zrobione od ręki, bo Grisek wpadnie, odkopie jakiś temat co to jest od dawna źle, ale będzie poprawiany w swoim czasie i nagle jest źleee! Bo temat nie poprawiony!!!
<ja pierdole>
--- Koniec cytatu ---
Ogarnij troszkę Gutek ^^, napisałem mniejsza o to. A jeśli nie pamiętasz to wtedy właśnie Isu napisał, że to nie pora na takie lamenty bo cały system jest w przebudowie i zajęli się tym co akurat było przerabiane
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej