Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (137/1739) > >>

Gunses:
Pytanie było kierowane do Iska ;>

Gunses:
Proponuję na zadania u Respeva dawać nowego potwora jakim jest Młody wilk, bo gracz zabija od razu Wilka chociaż ma badziewny miecz a umiejętności jeszcze gorsze, a taka Nessa czy Zeyfar musą się męczyć z głupimi wilkami bo GM musi mieć wszystko na cacy i walka musi być porządna.

Upraszczając. Sprawa ma się jak w Gothicu 3. Ardea i rozbijamy kilkudziesięciu orków, wychodzimy i dzik czy wilk nas rozwalają. Tak samo tutaj.

A i Zeyfar, Ty nie wyczuwasz nosem multikonta? Bo mi Thor takim śmierdzi ;/

Anv:
Właśnie mi też Thor coś nie pasuje. Sprawdziłem szybko i był to wcześniej Hydranoid - Ork. Bez niczego nagle zrobił się z tego Thor - człowiek.

Edit. Ok, podobno Isu kasowal mu starą postać.

Adaś:
W sumie to jest dobry pomysł Guciu. Ale nie było by dobrze to urozmaicić? W sensie że wybrać np 4 słabe stworki które da się pokonać bez problemu. Np. jak podałeś młody wilk i jeszcze trzy inne. Po czym losowo dla nowych graczy je wybierać. I nie było by to monotonne, że wszędzie wilk, wilk, wilk.
Dobry pomysł? Pewnie mnie z hejtujecie ale mówi się trudno :p

Patty:

--- Cytat: Gunses w 21 Maj 2012, 18:41:20 ---Proponuję na zadania u Respeva dawać nowego potwora jakim jest Młody wilk, bo gracz zabija od razu Wilka chociaż ma badziewny miecz a umiejętności jeszcze gorsze, a taka Nessa czy Zeyfar musą się męczyć z głupimi wilkami bo GM musi mieć wszystko na cacy i walka musi być porządna.

--- Koniec cytatu ---
Ja mam zaś inny pomysł.

Nie będzie lepiej vel ciekawiej wprowadzić zamiast wilka walki treningowej z Respevem? Wszak to wielki rycerz, wojownik zapewne co nie miara, zatem jest on raczej dobrym przeciwnikiem. Mógłby łatwo i etapami wprowadzić gracza w arkana walki w marancie. A tak mamy walkę z wilkiem, którego tak do końca nie wiadomo jak ruszyć mieczem, bo, powiedzmy sobie szczerze, walka miecz vs wilk jest dość dziwna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej