Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (115/1739) > >>

Elrond Ñoldor:
I niech MG w końcu dadzą po dupie tym, którzy w walce nie uwzględniają ruchów przeciwników. Proste i skuteczne. W końcu by się wszyscy nauczyli, że jak się nie będzie ich uwzględniało, to się skończy pociętym u uzdrowiciela. I trzeba będzie bulić za leczenie, bo inaczej nie będzie można iść na wyprawę czy czegokolwiek się nauczyć.

I jedno zabójstwo na jeden post. A jak przeciwnik jest od nas lepszy, to trzeba się w tym prościej bardziej postarać. (Inaczej MG się postarają).

Proste.

Hagmar:

--- Cytat: Gunses w 19 Maj 2012, 10:58:56 ---Yyy... To jest dość dobre, bo będzie wymagało od graczy nauki skilla. Ale jak to się przekłada na np. strzelanie z łuku?
50% - mogę zabić tego który ma zbroję miękką? 75% - mogę zabić tego, który ma zbroję niepłytową? 100% - zabicie gostka, który ma zbroję płytową? <strzelamy np. w oko>

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem ;[

Mogul:
Sądzę, że nie ma sensu bawić się w jakieś większe zmiany, tylko jak Edziu powiedział. Mg dają więcej po dupie. Mogą dawać, nawet gdy nie potrzeba. Jak już ktoś wcześniej zauważył, mikstury na razie tutaj są nie przydatne. A ostrzejszy Mg rozwiązuje oba problemy.
Niech nawet Mg w granicach rozsądku rani graczy, by chociaż tego fabularnego smaczku dać.

Gunses:

--- Cytat: Gunses w 19 Maj 2012, 09:08:39 ---I to lubię! Ale znając Ciebie Isq poprosiłbym o trochę większy opis.

Czy chodzi Ci o to, że gracz walcząc z jednym przeciwnikiem może dowolną wyprowadzić w jego stronę dowolną ilość ataków (oczywiście uwzględniając jego obronę) oraz dowolną ilość razy bronić się przed atakami przeciwnika, ale na jeden post, może wykończyć tylko jednego wroga, tak?

--- Koniec cytatu ---
No czyli to, co tutaj jest. Ale... \

Gdy GM daje po dupie, ewentualnie po plecach przeciwnika, to gracz wielce oburzony pisze mu w zadaniu:

--- Cytat: Anvarunis w 15 Maj 2012, 19:59:05 ---//: Oj Guciu nie pierdol. Fakt, zapomniałem się i całkowicie rozumiem rozcharatanie na pleckach, z tego tylko ładna blizna będzie, ale ja w innej sprawie. Sam też zawsze walczyłeś z jednym wrogiem, ewentualnie dwoma, nawet przy stadzie wrogów, tak po prostu było u każdego. Także nie mów mi że nie umiem walczyć. Rozumiem fakt, że zasady się zmieniły, w sumie na dobre i trzeba się przystosować, ale bez przesady.

--- Koniec cytatu ---

Anv:

--- Cytat: Gunses w 19 Maj 2012, 12:11:25 --- No czyli to, co tutaj jest. Ale... \

Gdy GM daje po dupie, ewentualnie po plecach przeciwnika, to gracz wielce oburzony pisze mu w zadaniu:

--- Koniec cytatu ---

Ale ja tu się nie czepiam faktu, że mnie zraniłeś, bo sam popieram takie działania i jets to oznaką tego że MG wreszcie normalnie funkcjonują na wyprawach. Nawet napisałem, że to rozumiem i popieram. Chodziło mi bardziej o twoje początkowe stwierdzenie, że "Oj będziemy się uczyć walczyć". Zabolało mnie to ;d

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej