Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Izabell Ravlet:
--- Cytat: Isentor w 18 Maj 2012, 22:57:48 ---I zamiast lub dać.
--- Koniec cytatu ---
Pomijam to, że Twoją wypowiedź czytałem trzy razy (zrozumiałem za pierwszym, ale to zdanko wydaje mi się dziwne), to o to mi chodzi. Tylko w odwrotnej kolejności, tj. W jednym poście gracz może obronić się przed atakiem i wyprowadzić własne ruchy, zabijając jednego przeciwnika.
Isentor:
Gracz może atakować i bronić się ale może wykonać tylko jeden finiszer - wykończenie przeciwnika.
Gunses:
--- Cytat: Isentor w 18 Maj 2012, 23:59:59 ---Gracz może atakować i bronić się ale może wykonać tylko jeden finiszer - wykończenie przeciwnika.
--- Koniec cytatu ---
I to lubię! Ale znając Ciebie Isq poprosiłbym o trochę większy opis.
Czy chodzi Ci o to, że gracz walcząc z jednym przeciwnikiem może dowolną wyprowadzić w jego stronę dowolną ilość ataków (oczywiście uwzględniając jego obronę) oraz dowolną ilość razy bronić się przed atakami przeciwnika, ale na jeden post, może wykończyć tylko jednego wroga, tak?
Hagmar:
A może by zrobić tak: mając skill na 50% można w jednym poście zabić maksymalnie 2 wrogów z tym samym skillem, lub 1 z 75% i żadnego z 100%. Mając 75% zabijemy 3 z 50% lub 3 z 75% lub 1 z 100%. Mając 100% zabijemy maks. 3 z dowolnym skillem. Dotyczy walki w zwarci.
Gunses:
Yyy... To jest dość dobre, bo będzie wymagało od graczy nauki skilla. Ale jak to się przekłada na np. strzelanie z łuku?
50% - mogę zabić tego który ma zbroję miękką? 75% - mogę zabić tego, który ma zbroję niepłytową? 100% - zabicie gostka, który ma zbroję płytową? <strzelamy np. w oko>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej