Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (88/1739) > >>

Grison:

--- Cytat: Nif w 15 Maj 2012, 18:04:48 ---Sądzę, że te cudeńka można podpiąć pod oburęczne bułaty, które też są na wiki. Ale dwuręczne szable to nijak mi podchodzą :/

--- Koniec cytatu ---
Dokładnie.

--- Cytat: Nif w 15 Maj 2012, 18:04:48 ---Czepnąłbym się też wagi buław. Ta przykładowa na wiki i moja maja przeszło 1,8kg wagi, a patrząc po kutych, współczesnych buławach, nie ważą one powyżej kilograma.

--- Koniec cytatu ---
Ja zgodnie z moją naturą czepiłbym się wszystkich wag, tak jak już zresztą się czepiałem. Nieco odstają od tych w realnym świecie, a niektóre nawet bardziej niż nieco. Posunąłbym się nawet do stwierdzenia, że skoro nie są dobre i wiarygodne, to po co w ogóle są? Chyba tylko po to żebym miał zagadkę i nieco śmiechu. Ah, no jeszcze po to żeby gra była bardziej skomplikowana. :|

--- Cytat: Zeyfar w 15 Maj 2012, 18:13:30 ---Bo to do Grisa ;/

--- Koniec cytatu ---
Już rozumiem. Fenks, gajs.

Patty:

--- Cytat: Grison w 15 Maj 2012, 18:14:36 ---Ja zgodnie z moją naturą czepiłbym się wszystkich wag, tak jak już zresztą się czepiałem. Nieco odstają od tych w realnym świecie, a niektóre nawet bardziej niż nieco. Posunąłbym się nawet do stwierdzenia, że skoro nie są dobre i wiarygodne, to po co w ogóle są? Chyba tylko po to żebym miał zagadkę i nieco śmiechu. Ah, no jeszcze po to żeby gra była bardziej skomplikowana. :|

--- Koniec cytatu ---
Spora część wag mniej więcej się zgadza, dla laików, a sporo tu takich, takie coś jest mniej więcej ok. Po prostu akurat te buławy mocno mi się w oczy rzuciły.

Anette Du'Monteau:
Zawsze można cos zmienic, nie jest nic chyba ustalone na amen

Grison:

--- Cytat: Nif w 15 Maj 2012, 18:18:00 ---Spora część wag mniej więcej się zgadza, dla laików, a sporo tu takich, takie coś jest mniej więcej ok. Po prostu akurat te buławy mocno mi się w oczy rzuciły.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Zeyfar w 15 Maj 2012, 18:18:56 ---Zawsze można cos zmienic, nie jest nic chyba ustalone na amen

--- Koniec cytatu ---
Kij, miecz, bławy, co jeszcze? Po prostu mi to przeszkadza. Jak napisał Isq: "kij jest cięższy od miecza, bo to valfdeńskie drewno i valfdeńska produkcja". No proszę. Niedługo będzie można wciskać słonie w dziurki od klucza, bo to przecież "valdeńskie słonie i valfdeńskie dziurki". W sumie dziwi mnie, że się nasz MG na te absurdy zgadza, bo zawsze był wielkim obrońcą wszystkiego co mądre i słuszne, zaś głupotę i rzeczy niewiarygodne, niepasujące wyrzucał komentując ładnie czerwonym pogrubionym napisem pod postem. Od teraz zabijajcie wilki piętą, poprzedzając to pięciokrotnym obiegnięciem zwierza dookoła, bo "valfdeńskie wilki tak robią". Ale bez dalszego psioczenia...

I naprawdę podsumowując wszystko "be i fe", które mam do systemu, do Isq'a i do absurdów...
Drogi Maurycku... Obok tego, że nie masz graczy, bo przez długi czas nie szanowałeś tego, że chcą grać oraz Gothic nie jest już tak popularny jak wtedy kiedy fala dzieciaków zakochanych w grze (w tym i ja) napływała na forum na fali G3, kształtując Marant. Nie sądzisz, że większość rzeczy, które starałeś się wprowadzać przez dłuuuugi czas i robisz to nadal nie działa pobudzająco w stosunku do chęci grania, tylko nieco odwrotnie? Da się to zrobić prościej. Rozumiem... Wytrzymałość i przebicie. do tego info, czy miecz jest jedno czy oburęczny. To pasuje. A reszta? Mnie odpychają te wagi, miary, sposób w jaki stricte trzeba pisać na wyprawach. I nie jestem w tym sam. Mam przedstawić petycję na Twoje ręce? ;/ Ludzie chcą grać, czuć klimat i cieszyć się tym tak jak kiedyś, a nie liczyć i uważać na każdym kroku. A przynajmniej chcieli... Starzy gracze, bo większość dzisiejszych kojarzy tylko "nowy Marant" i nie mają się jak odnieść. Amen.

Isentor:
Jeśli coś ma wpisaną tylko jedną opcje, to znaczy, że jest tylko jedna opcja. Katany są tylko oburęczne.

Szable wstawiłem bo na upartego można zrobić taką szable. Komu to potrzebne nie wiem. System jest cały czas do uzgadniania. Dziwi mnie tylko, że zaczynacie czytać wpis tydzień po tym jak pytałem się o poprawki dodając rzeczy na żywca. Nie wiem jak wykuwa się buławy. Założyłem, że dawniej wylewano po prostu głowicę z jednolitego metalu. Tak by nie była ona pusta w środku. Buławy do ozdoby robiono pewnie z pustej w środku kuli. Dlatego były lżejsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej