Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (77/1739) > >>

Grison:

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2012, 21:52:43 ---Tak jest od kilku lat. Jeśli masz hejtować, tam są drzwi. Interesuje mnie tylko konstruktywna krytyka.

--- Koniec cytatu ---
I ja tylko taką reprezentuję. Mylisz hejtowanie z trollowaniem.

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2012, 21:52:43 ---Zagadka dla Griska. Co jest cięższe. 1cm3 stali, czy 10cm3 drewna?

--- Koniec cytatu ---
Oh, ah. Isq manipulator. Przyjmijmy, że miecz składa się z podanego przez ciebie 1cm3 stali. Dobrze. Tak więc lekko ponad dwa razy dłuższy drewniany kij, ma miecz 10 razy większą powierzchnię? Lolz.... Nice, try, go practise.

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2012, 21:52:43 ---Pomyślał ktoś niski o 90 centymetrowym mieczu u pasa. <ignorant>

--- Koniec cytatu ---
U człowieka jak podałeś 180 cm - 90 cm miecz zajmuje 1/2 ciała.
U 220 cm Drakona, 150 cm muszkiet zajmuje 2/3 ciała.
Widzisz różnicę?

Isentor:

--- Cytat: Grison w 14 Maj 2012, 22:16:39 ---Oh, ah. Isq manipulator. Przyjmijmy, że miecz składa się z podanego przez ciebie 1cm3 stali. Dobrze. Tak więc lekko ponad dwa razy dłuższy drewniany kij, ma miecz 10 razy większą powierzchnię? Lolz.... Nice, try, go practise.

--- Koniec cytatu ---
Zauważ, że miecz jest krótszy i dość płaski. Kij jest dłuższy i grubszy. Poza tym wszystko zależy od gatunku drewna. Nasze waży akurat tyle. Deal with it.

--- Cytat: Grison w 14 Maj 2012, 22:16:39 ---U człowieka jak podałeś 180 cm - 90 cm miecz zajmuje 1/2 ciała.
U 220 cm Drakona, 150 cm muszkiet zajmuje 2/3 ciała.
Widzisz różnicę?

--- Koniec cytatu ---
90 centymetrów to zasięg ostrza. Nie walczysz przecież koniuszkiem rękojeści. W związku z tym 90cm przeważnie zwisa u boku takiemu wojowi. Ty zaś podałeś 150 centymetrów jako przykład konkretnego muszkietu, którego długość pewnie wygooglowałeś. Otóż miśku długość muszkietu jest taka jak sobie zapragnął inżynier. Zazwyczaj wytwarzano takie od 1,2 do 1,5 metra. Zauważ, że podaje długość całej broni. Długość lufy to tak orientacyjnie coś około metra. A więc mamy sytuacje prawie identyczną jak w przypadku miesza. Tylko, na miejscu ostrza znajduje się dłuższa o kilka centymetrów lufa. Tak już u nas na Valfden budują.

Grison:

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2012, 22:24:58 ---Zauważ, że miecz jest krótszy i dość płaski. Kij jest dłuższy i grubszy. Poza tym wszystko zależy od gatunku drewna. Nasze waży akurat tyle. Deal with it.

--- Koniec cytatu ---
Aaaahaaa... Rozumiem. "Podam mu, że stosunek objętości miecza, do kija to 10 razy. LOL. Na pewno uwierzy. xD"
Narysuj sobie proszę sześcian 1cm3 i 10cm3. Zrozumiesz moją prześmiewczą reakcję. ÂŻadne tłumaczenie, że miecz jest krótki i płaski, a kij dłuższy i grubszy nie zadziała.
Następnie... "Kurwa, nie zadziałało. E tam, zawsze mogę mu powiedzieć, że nasze drewno waży akurat tyle i chuj."

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2012, 22:24:58 ---
90 centymetrów to zasięg ostrza. Nie walczysz przecież koniuszkiem rękojeści. W związku z tym 90cm przeważnie zwisa u boku takiemu wojowi. Ty zaś podałeś 150 centymetrów jako przykład konkretnego muszkietu, którego długość pewnie wygooglowałeś. Otóż miśku długość muszkietu jest taka jak sobie zapragnął inżynier. Zazwyczaj wytwarzano takie od 1,2 do 1,5 metra. Zauważ, że podaje długość całej broni. Długość lufy to tak orientacyjnie coś około metra. A więc mamy sytuacje prawie identyczną jak w przypadku miesza. Tylko, na miejscu ostrza znajduje się dłuższa o kilka centymetrów lufa. Tak już u nas na Valfden budują.

--- Koniec cytatu ---
Tutaj taka sama sprawa jak w poprzednio. "Bo u nas się tak buduje."

Po co ta dyskusja i próbowanie udowadniania, że masz rację, skoro można było od początku napisać: "U nas się tak robi i my mamy takie materiały!" Trolo lololo lololo lolol.

Isentor:
Grisonie podałem Ci przykłady z życia wzięte. U nas akurat produkuje się krótsze wersje muszkietów. Wiem, że zrozumiałeś co miałem na myśli więc nie troluj. 2 metrowy kij waży 1,4 kilo. Myślę, że lepiej byłoby 0,9kg. Niemniej jednak przelicznik drewna sprawdza się idealnie w przypadku innych przedmiotów.

Grison:
A tak poza tym, to skąd wziąłeś te wagi 0,000 miejsc po przecinku? Niby przejrzyste i czytelne, ale nie lepiej to zrównać jakoś? ;/ Aaa... Z podziału %'towego sztabek?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej