Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Izabell Ravlet:
--- Cytat: Anvarunis w 05 Lipiec 2012, 17:23:59 ---Wpadłem na taki pewien pomysł. Czarów stricte związanych z duchem w Urangolu nie jest zbyt dużo. Przemiany pewnie zmienią swoja przynależność. Dodatkowo raczej ciężko wymyślić analogiczną ilość zaklęć by dorownać innym szkołom. Można z Urangolu zrobić magię ducha, umysłu i ewentualnie dodatkowo iluzji. Może z ta iluzją popłynąłem, bo mieliście inne plany, ale duch i umysł do siebie dobrze by pasowały. Skoro mam wpływ na astralną sferę danej osoby, np. osłabiając duszę, dodatkowe zaklęcia mogą polegać na zamieszaniu w umyśle. Typu jakaś tymczasowa kontrola nad daną istotą, jakieś zamroczenie, uśpienie, zmiana postrzegania rzeczywistości. Na przykład taki strażnik będąc pod twoim wplywem, zgadza się przepuścić ciebie, pomimo iż "na trzeźwo" dawno by cię zaszlachtował. Coś jak czar "Imperio" z sagi o Potterze.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz, że chodziło mi to wielokrotnie po myśli? Nie? To teraz już wiesz. Po prostu nie miałem czasu/chęci żeby to napisać :D
Gunses:
A to ciekawe. Kilka dni temu właśnie w tej sprawie pisałem do isa. Z tym, że Sen, Urok, Telepatię itp., włączyłem w Magie Iluzji :)
Isentor:
Wielkie umysły myślą podobnie.
Koza123:
A ja mam pomysła. Zamiast przelicznika godzinowego, zróbmy tak. Zielarzy nie będzie raczej wielu. Głównie magowie i wampiry, a ich jest w sumie mało. Reszta będzie na nich polegać. No więc zamiast przelicznika godzinowego niech będzie MG od wypraw dla zbieraczy, ale jeden. Taki np. Gucio. W sumie nie prowadzi żadnej organizacji ( <lol> ), więc ma czas. W ten sposób uniknęlibyśmy niesprawiedliwości.
Isentor:
Gucio prowadzi wampiry. Zauważ, że taki MG również musiałby wypracować sobie jakiś system akceptowania zbieractwa, żeby było to uczciwie względem wszystkich. Nie wiedział byś o nim ale on by istniał. Tak jest z połową zasad gry. Teraz wiecie o ich mechanice i uważacie to za zbyt skomplikowane. Jakbyście jej nie znali wszystko by wam pasowało.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej