Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (257/1739) > >>

Elrond Ñoldor:
Na razie można by się tego uczyć w Gildii. Uniwersytet nie istnieje.

Określenie "czasu" występowania, dodanie wpisów do roślin i dodanie kompletnego opisu umiejętności "Zielarstwo" to około 5 minut roboty. Cena mogła by wynosić 1 srebrny talent i 250 grzywien.

Umiejętność jest zablokowana, nasza alchemia jest zablokowana, sprzedaż blokowana, wolny rynek blokowany...

Isentor:

--- Cytat: Elrond w 04 Lipiec 2012, 06:47:00 ---Na razie można by się tego uczyć w Gildii. Uniwersytet nie istnieje.

Określenie "czasu" występowania, dodanie wpisów do roślin i dodanie kompletnego opisu umiejętności "Zielarstwo" to około 5 minut roboty. Cena mogła by wynosić 1 srebrny talent i 250 grzywien.

Umiejętność jest zablokowana, nasza alchemia jest zablokowana, sprzedaż blokowana, wolny rynek blokowany...

--- Koniec cytatu ---
Zrobię to dziś jak wrócę z egzaminów.

stefan666:

--- Cytat: Isentor w 03 Lipiec 2012, 22:02:36 --- <facepalm>

Potrzebujesz właśnie tej umiejętności. W końcu jak nie znasz roślin, to nie pozbierasz odpowiednich składników.

Nie i już Ci mówię dlaczego. Twoja koncepcja nie różni się od mojej poza czasem. Jednak Twoja koncepcja ma defekt. Gracz może w niej pisać combo postów, za postem. W przypadku dalszych wypraw, kiedy będzie miał już przygotowane opisy z wcześniejszych poszukiwań. Może zrobić combo 20 postów i zebrać 20 roślinek w ciągu kilkunastu sekund. Tak więc takie coś mija się z celem. W mojej koncepcji musi odczekać kilka minut by napisać następny post.

--- Koniec cytatu ---
<facepalm> Idąc przed blok zbiorę więcej przez 10 minut nie znając się w ogóle na roślinach i żeby mleczu ktoś nie znał......idąc dalej tym tokiem myślenia. A jak gracz się pierdolnie o 1 minute to już mu nie zliczamy?? To się na prawdę robi dziwne muszę pilnować, która godzinna, która faza księżyca. Moglibyśmy ten Marant zrobić z grafiką i sprzedawać pod nazwą marketingową "Najtrudniejsze RPG do opanowania już w sprzedaży" Gracze uczyli by się pół roku zanim byli by w stanie wyjść z miasta! To co mogę wysłać naszą koncepcję pfu TWOJÂĄ do Ubisoftu, EA, albo chociaż do CD Projekt?

--- Cytuj ---I mam propozycje. Niech to nie będą żadne dziwne godziny, że drużyna wyruszyła o 16.00, poszła zbierać mlecze, a że mlecze mają przelicznik 2szt/h, kończąc zbieranie o 20.00 nazbierała ich 8 sztuk. Brzydko to będzie wyglądało.
--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieję, że to żart z tymi mleczami, bo moja 4 letnia kuzynka jest w stanie je rozpoznać bez nauki i znaleźć ich więcej w ok 10 minut. W przeciwnym razie to ląduje na mistrzowie.org Niech tak 600 osób skręci z tego sobie pizdę, bo warto. Rozumiem, że MG ma ciekawsze rzeczy do roboty niż spr. ile kto zbiera, ale z drugiej strony oni i tak czytają każdy post na wyprawie.. więc argument o mocy 0.

I jeżeli staramy się o realizm w tej grze, to na prawdę jest to nie realne, że od 16 do 20 zbieramy 8 roślinek. Biznes zielarski by upadł.

Gunses:
Realizm realizmem, ale nie utrudniajmy sobie. Najlepiej, żeby te zadania była takie jak inne. Gracz i GM. GM dawałby co jakiś czas ilość zebranych chwastów przez gracza. Nie komplikujemy sobie.

Mogul:
Zgadzam się z Gutkiem. Bez zbytniego utrudniania sobie życia. GM decyduje co i jak, i tyle, a nie jakieś sztywne trzymanie się czasu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej