Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (256/1739) > >>

Isentor:

--- Cytat: Elrond w 03 Lipiec 2012, 20:06:28 ---A komu się będzie chciało odliczać... Mniejsza.

--- Koniec cytatu ---
<facepalm>

--- Cytat: Elrond w 03 Lipiec 2012, 20:06:28 ---Chcę iść na małe zadanie, zwykły wątek fabularny, bo pogadać, takie tam. ÂŁazić po lesie jak pedały nie będziemy, więc chcemy iść pozbierać roślin. Rozumiem, że nie potrzebuje do tego żadnych umiejętności? Wystarczy znaleźć się tam, gdzie dany chwaścik występuje?

--- Koniec cytatu ---
Potrzebujesz właśnie tej umiejętności. W końcu jak nie znasz roślin, to nie pozbierasz odpowiednich składników.

--- Cytat: Elrond w 03 Lipiec 2012, 20:06:28 ---I mam propozycje. Niech to nie będą żadne dziwne godziny, że drużyna wyruszyła o 16.00, poszła zbierać mlecze, a że mlecze mają przelicznik 2szt/h, kończąc zbieranie o 20.00 nazbierała ich 8 sztuk. Brzydko to będzie wyglądało.

Lepiej by było, gdyby po prostu na jeden napisany post gracza, przypadała jedna roślinka. Gracz opisuje jak szuka i jak znajduje, każdą jedną roślinkę w poście. Jeśli coś nie gra, teren, pora dnia, faza księżyca, czy sam nędzny opis, MG pisze po prostu, że roślina uległa zniszczeniu podczas wyciągania czy coś takiego.

Proste, miłe i przyjemne. Im dłużej jesteś na zadaniu, tym więcej uzbierasz. Niektóre rośliny trudniej znaleźć? Oczywiście, jeśli korzeń many rośnie w jaskiniach i na mokradłach, na stepie go nie znajdziemy. I tutaj może wparować nasz kochany MG, który widząc że dana roślina, która rzadziej występuje, wyrywana jest co kilka metrów. Albo krzaczek obsikany przez skrzaty, albo zjedzony, albo źle wyrwany. Prossste.

Isu? Co ty na to?

--- Koniec cytatu ---
Nie i już Ci mówię dlaczego. Twoja koncepcja nie różni się od mojej poza czasem. Jednak Twoja koncepcja ma defekt. Gracz może w niej pisać combo postów, za postem. W przypadku dalszych wypraw, kiedy będzie miał już przygotowane opisy z wcześniejszych poszukiwań. Może zrobić combo 20 postów i zebrać 20 roślinek w ciągu kilkunastu sekund. Tak więc takie coś mija się z celem. W mojej koncepcji musi odczekać kilka minut by napisać następny post.

Elrond Ñoldor:
Przecież napisałem, że jak będzie za często znajdował, to mu MG da po łapkach?

--- Cytuj ---Nauka - brak
Koszt - brak
Wymagania - brak

--- Koniec cytatu ---

Nauczyciel - zgadnijcie.

Isentor:

--- Cytat: Elrond w 03 Lipiec 2012, 22:17:16 ---Przecież napisałem, że jak będzie za często znajdował, to mu MG da po łapkach?

Nauczyciel - zgadnijcie.

--- Koniec cytatu ---
Na jedno wychodzi z tym, że moja koncepcja nie wymaga 24h aktywności Mistrza Gry, więc jest lepsza. Jak mogłeś zauważyć na poprzedniej stronę dyskusji to była to omawiana koncepcja. Także umiejętność również jest tylko koncepcją.

Anette Du'Monteau:
Niby by umiejętność Gildii, choć równie dobrze chyba mogłaby być na uniwersytecie.

Isentor:

--- Cytat: Zeyfar w 03 Lipiec 2012, 22:21:18 ---Niby by umiejętność Gildii, choć równie dobrze chyba mogłaby być na uniwersytecie.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Zeyfar w 03 Lipiec 2012, 22:21:18 ---Niby by umiejętność Gildii, choć równie dobrze chyba mogłaby być na uniwersytecie.

--- Koniec cytatu ---
Kwestia do ustalenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej