Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (247/1739) > >>

Gunses:

--- Cytat: Devristus w 26 Czerwiec 2012, 17:49:14 ---Ale po co Ci takie informacje co kto sobie planuje? Raczej powinno Cię interesować Twoja organizacja a nie inne.

--- Koniec cytatu ---
Ale nie mogę robić tego co i inne. Więc muszę szukać w innych miejscach. Po marnym szefostwie garika mam braki ;/

--- Cytat: Isentor w 26 Czerwiec 2012, 17:50:20 ---Praktycznie w każdej organizacji tak jest. Tak czy owak każdy z MG może przygotować koncepcje swojego bóstwa - opiekuna organizacji.

--- Koniec cytatu ---
Ale Gucio nie będzie wiedział co wybrać i o! ;[

Elrond Ñoldor:
Chodzi mi o to, że zamiast ujednolicić zasady, dać każdej organizacji to co powinna mieć,  jej GM prześcigają się tylko jak mogą, by móc być lepszą organizacją od innych. Psując tylko klimat.

Gunses:
Ja nie widzę w tym nic złego, że jest taki wyścig zbrojeń.

Isentor:

--- Cytat: Elrond w 26 Czerwiec 2012, 18:00:35 ---Chodzi mi o to, że zamiast ujednolicić zasady, dać każdej organizacji to co powinna mieć,  jej GM prześcigają się tylko jak mogą, by móc być lepszą organizacją od innych. Psując tylko klimat.

--- Koniec cytatu ---
Napisałem, że tego pilnuje. Organizacje różnią się od siebie i tak jak np. napisał do mnie Zey, że fajnie jakby miał petardy np. petardy dymne. Wybuch i puff rozlatuje się dym. Zabójca może szybko uciec w razie wpadki. Współgra to z jego umiejętnością akrobatyki i skradania się. Ulepszenie nie wybiega poza ramy realizmu, ale daje organizacji dodatkowy smaczek do klimatu i rozgrywki. Jak dla mnie nie jest to dobry przykład "wyścigu zbrojeń".

Elrond Ñoldor:

--- Cytat: Isentor w 26 Czerwiec 2012, 18:05:31 ---Napisałem, że tego pilnuje. Organizacje różnią się od siebie i tak jak np. napisał do mnie Zey, że fajnie jakby miał petardy np. petardy dymne. Wybuch i puff rozlatuje się dym. Zabójca może szybko uciec w razie wpadki. Współgra to z jego umiejętnością akrobatyki i skradania się. Ulepszenie nie wybiega poza ramy realizmu, ale daje organizacji dodatkowy smaczek do klimatu i rozgrywki. Jak dla mnie nie jest to dobry przykład "wyścigu zbrojeń".

--- Koniec cytatu ---

Zgoda, brawo. Ale niech tworzą je Ci, którzy się na tym znają. Co innego przebić po cichu aortę, co innego dokonać skomplikowanego alchemicznego procesu. Głópio by było, gdyby mieliby je ot tak, kupione na targu. A na targu skąd? Przecież nikt się tym nie para na Valfden, a kontynent w zgliszczach.

I ogólnie chodziło mi o wampiry. Nie powinni mieć Magii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej