Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Izabell Ravlet:
--- Cytat: Elrond w 24 Czerwiec 2012, 17:30:02 ---Z głównych - Człowiek, Ork, Elf, Krasnal. Reszta jest zbędna.
--- Koniec cytatu ---
Ekhem?!
Isentor:
O gustach się nie dyskutuje.
Elrond Ñoldor:
No i Afroamerykanin. :)
E tam. Mamy zbyt mało graczy, bo Marant był jakąś ogromną przekoksowaną grą, z dziesiątkami ras, setkami klas itp.
Marzy mi się Górnicza Dolina:
1. Realia gry jak w Gothicu. Historia zaczyna się kilka miesięcy po odbiciu koloni, utworzeniu się obozów i relacji między nimi. ÂŚwiat byłby jednak trochę większy 100km x 100km. Ale zachowujący stare ukształtowanie.
2. Trzy obozy: SO - ciężkozbrojni wojowie, kowale i hutnicy trzymający władzę; NO - lekkozbrojni, złodzieje, myśliwi w opozycji; neutralni magowie na bagnach z drzewkiem jak w Arcanii, parający się alchemią.
3. Mechanika gry prosta i logiczna.
Kto jest "za", łapka w górę!
Izabell Ravlet:
Ogólnie jestem przeciwny zmniejszaniu ilości ras. Sam, jeżeli uśmierciłbym Darlenita, zagrałbym niziołkiem. Szeroki wybór jest dobry. Co z tego że nikt nie korzysta? W czym to przyszkadza?
Co do drugiej propozycji. Jestem na TAK, ale... to już nie Marant. Musiałby to być osobny system, choćby działający równolegle. Ale czy Isu by się zgodził?
Gunses:
- Ale tak grało się w Marancie v.1. Teraz nie fajne jest to, że każdy chce się z innymi układać. W v.1 każdy szef robił co chciał, interesy organizacji kłóciły się, ale wtedy było jak w gothicu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej