Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (235/1739) > >>

Lord Hejgen:
A w sprawach wilkołaków, to jak można się będzie w niego zmienić skoro na wiki, w dziale z wilkołakami nie piszę nigdzie "sposób przemiany" czyli jak się stać wilkołakiem. Może trochę głupie pytanie ale to mnie zastanawia.

--- Cytuj ---ÂŻal... Aragorn znowu się zabił? ;/
--- Koniec cytatu ---

No właśnie ale o mnie nie wspomniał. ;( A byliśmy takimi dobrymi przyjaciółmi ;p. Jak bracia normalnie :D

Mogul:

--- Cytat: Altaïr Ibn-La'Ahad w 23 Czerwiec 2012, 13:54:08 ---A w sprawach wilkołaków, to jak można się będzie w niego zmienić skoro na wiki, w dziale z wilkołakami nie piszę nigdzie "sposób przemiany" czyli jak się stać wilkołakiem. Może trochę głupie pytanie ale to mnie zastanawia.

No właśnie ale o mnie nie wspomniał. ;( A byliśmy takimi dobrymi przyjaciółmi ;p. Jak bracia normalnie :D

--- Koniec cytatu ---

Co k*rwa?

Przecież wilkołak jeszcze nie jest wprowadzony, więc jak ma się znajdować sposób przemiany?

Elrond Ñoldor:
NIE! Otóż wielkie "nie". Mag nie będzie mógł douczyć się magii życia, by być przekoksem. A czemu? Oto plan:

Tworzymy:

(W Gildii Magów) Krąg Druidzki - nauczyciel, miejsce do ćwiczeń praktycznych, miejsce do gadania teoretycznego.

Magię ÂŻycia - składającą się z trzech ścieżek: Zdrowie, Duch, Natura.

Atrybuty:

"Druid" (dwa brązowe talenty) - dostęp do Magii ÂŻycia, koszt nauki wszystkiego co związane z magią podwaja się, możliwosć nauki rytualizmu i spirytualizmu, pierwszeństwo ataku w środowisku naturalnym. 20% szansy na to że przeciwnik czysto zwierzęcy ucieknie z pola walki, 10% szansy że się przyłączy.

"Hierofant": koszt nauki wszystkiego co związane z magią potraja się, możliwosć nauki rytualizmu i spirytualizmu, pierwszeństwo ataku w środowisku naturalnym. 50% szansy na to że przeciwnik czysto zwierzęcy ucieknie z pola walki, 25% szansy że się przyłączy.

Bycie druidem jest bardzo trudne. Nie ma możliwości by uczyć się innej szkoły magii (dopiero po zgłębieniu wszystkiego, ale czy jakiś nakromanta poznał magię żywiołów?), wszystko co związane z magią kosztuje nas dwa razy więcej doświadczenia. Gracz musi odbyć zadanie sprawdzające, czy się do tego nadaje. Gdy zda test pomyślnie, faszeruje się go eliksirami i odprawia nad nim rytuał. Płaci dwa brązowe talenty i ma atrubut "Druid". Na koniec, gdy pozna już wszystko z Magii ÂŻycia, otrzymuje atrybut "Hierofant". Dopiero teraz może poznać inne szkoły.

Druid / Hierofant

+ Magia życia
+ pierwszeństwo ataku w lesie
+ rytualizm, spirytualizm
+ 20% szansy na to że przeciwnik czysto zwierzęcy ucieknie z pola walki, 10% szansy że się przyłączy / 50% szansy na to że przeciwnik czysto zwierzęcy ucieknie z pola walki, 25% szansy że się przyłączy.

- x2 koszt umiejętności magicznch (atrybutów i czarów) gdy jesteśmy druidem
- x3 koszt umiejętności magicznch (atrybutów i czarów) gdy jesteśmy hierofantem
- blokoada innch szkół (zdjęcie po staniu się Hierofantem)

Gunses:
z tymi %% to przesadziłeś... Ani to jakoś wylosować ani nic i mało przydatne. Czar, który mógłby odegnać albo zachęcić do pomocy zwierzę jest lepszy. Czemu wilk ucieknie? Bo zobaczy dziada z kosturem i wielką brodą? Czy dlatego, że przeczyta, że ma w umiejętnościach nabywanych Druida?

I powiedz mi... Jakie środowisko jest NIENATURALNE?

Mogul:
Wysypisko śmieci z plastikiem xD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej