Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (234/1739) > >>

Isentor:

--- Cytat: Gunses w 23 Czerwiec 2012, 13:14:19 ---Co do organizacji. Mi by bardzo pasował Druidzki Krąg. Tak fabularnie jak i dość logicznie by to wyglądało. Ale zawsze można powiedzieć, że Druidzi chcąc nawrócić ludzi na drogę życia z naturą zaczęli nauczać w ich szkołach (Gildii Magów).

--- Koniec cytatu ---
Mnie też, ale już wystarczy, że mamy jedną organizację z 2 członkami na krzyż.

Elrond Ñoldor:
Jest nas pięciu. A o drodze "ÂŻycia" (Zdrowie, Wzmocnienia, Natura) już dawno wspominałem, ale stwierdzono że nie będzie. Co jest trochę dziwne, bo jak Isu chciał sobie hasać jako Nekromanta, to bez problemu sobie pstryknął palcami, i stworzył Czarną Magię. :/

Wiem! Jestem genialny...

Dać nową szkołę "Magia ÂŻycia":

ÂŚcieżki:

Zdrowie - czary leczące wzmacniające itp
Duch - wiadomo, to co było w magii żywiołów
Natura - zaklęcia przyzywające i kontrolujące naturę

Mogul:
Ok, ale czemu duch w magii życia? Bardziej jakieś obronne, lecznicze i wzmacniające. Naturę rozumiem jeszcze troszkę, ale duch?

Isentor:

--- Cytat: Elrond w 23 Czerwiec 2012, 13:31:06 ---Jest nas pięciu. A o drodze "ÂŻycia" (Zdrowie, Wzmocnienia, Natura) już dawno wspominałem, ale stwierdzono że nie będzie. Co jest trochę dziwne, bo jak Isu chciał sobie hasać jako Nekromanta, to bez problemu sobie pstryknął palcami, i stworzył Czarną Magię. :/

Wiem! Jestem genialny...

Dać nową szkołę "Magia ÂŻycia":

ÂŚcieżki:

Zdrowie - czary leczące wzmacniające itp
Duch - wiadomo, to co było w magii żywiołów
Natura - zaklęcia przyzywające i kontrolujące naturę

--- Koniec cytatu ---
Tylko, że nekromanci uczą się tylko nekromancji. A Twoja koncepcja zakładała uczynienie z magii leczniczej dodatku dla każdego maga. Ot tak żeby stał się jeszcze większym koksem i w dupie miał wszelkie odnoszenie ran. Nie tędy droga.

Duch trafi do zwyczajnego zestawu obecnej magii żywiołów. Nie próbujcie go wpakować na siłę w jakieś dziwaczne koncepcje.

Hagmar:

--- Cytat: Gunses w 23 Czerwiec 2012, 13:15:46 ---ÂŻal... Aragorn znowu się zabił? ;/

--- Koniec cytatu ---
Mam go po 5 latach dość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej