Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Isentor:
--- Cytat: Zeyfar w 23 Czerwiec 2012, 10:01:12 ---Z tego co mi wiadome to jednak przemiana w bestię i jej formy jest okupiona tym, że trzeba zabijać zwierzynę itd. w coraz krótszych odstępach czasu wraz z wzrostem formy bestii
--- Koniec cytatu ---
Inaczej. Na początku, co noc musisz się przemienić by zaspokoić głód krwi. Możesz to zrobić na zwierzęciu lub na człowieku. Podczas pełni zawsze przemienisz się w sposób niekontrolowany w formę bestii. Dopiero wraz z rozwojem postaci i stażem bycia wilkołakiem otrzymujesz ulgi w postaci kontrolowania przemiany podczas pełni, zaspokajanie żądzy krwi co kilka dni etc.
Anette Du'Monteau:
Co do pełni to u nas jest tak samo jak w realnym świecie? Tzn. co kwartał?
Isentor:
--- Cytat: Zeyfar w 23 Czerwiec 2012, 10:07:04 ---Co do pełni to u nas jest tak samo jak w realnym świecie? Tzn. co kwartał?
--- Koniec cytatu ---
Pełnia wypada mniej więcej co miesiąc. Następna jest 3 lipca. Możesz to sobie sprawdzić w każdej prognozie pogody.
Gunses:
--- Cytat: Isentor w 22 Czerwiec 2012, 17:55:35 ---To nie są klątwy tylko pułapki. Klątwy proste, pierwszego poziomu może usunąć nawet nie mag. Trzeba tylko wiedzieć jak. Jeśli nie wiesz to dobrze, wszak nie jesteś magiem i widać, że tajemnice z organizacji nie wyciekają albo nikt z paktu już nie żyje. <lol>
--- Koniec cytatu ---
Póki nie pojawi się odnośnie tego wpis na wiki, to nie mamy o czym gadać. Ale niech wpis się pojawi, takie coś doda klimatu.
--- Cytuj ---Magia leczenia i przemiany pasuje do druida. Duch nie. W gildii magów jest podział na specjalizacje więc nie trzeba tworzyć nowych organizacji.
--- Koniec cytatu ---
Duch pasuje. Na upartego. Kontemplujący w magicznych miejsach druidzi mogliby pozyskać poprzez oczyszczenie umysłu i takie pierdoły możliwość widzenia astralnego czy walki z duchami. Ale to już nie moja brocha.
Co do organizacji. Mi by bardzo pasował Druidzki Krąg. Tak fabularnie jak i dość logicznie by to wyglądało. Ale zawsze można powiedzieć, że Druidzi chcąc nawrócić ludzi na drogę życia z naturą zaczęli nauczać w ich szkołach (Gildii Magów).
Gunses:
ÂŻal... Aragorn znowu się zabił? ;/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej