Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (220/1739) > >>

Devristus Morii:
Można by ich dać z Urangolu.

Isentor:

--- Cytat: Gunses w 11 Czerwiec 2012, 19:43:49 ---Ale wizja przejmowania ran na siebie wg mnie jest niefajna. Lepiej, żeby opierało się na zaklęciach leczniczych. Nikt nie będzie chciał opisywać co post jak to robi u siebie przepiękne rany.

--- Koniec cytatu ---
Nasz świat to nie cukierkowy świat z wowa, w którym klerycy zsyłając białe światło z niebios leczą pokiereszowanych wojów. Tu jest smród, brud i ubóstwo. Bogowie nie są ani dobrzy, ani źli. Nie są tym bardziej bezinteresowni. Ludzie z reguły gówno ich obchodzą. Fanatycy z klasztorów wierzą w swoich bogów a Ci mądrze ich wykorzystują jako swoje pionki. Tym bardziej nie będą oni skorzy do obdarowywania "ludzkości" takim darem.

Magia życia jest równie potężna co magia śmierci. Co nie znaczy, że będąc z nazwy magią życia wygląda jak światło opatrzności z niebios. Ona również niesie ze sobą negatywne efekty. W przyrodzie nic nie ginie. A wytworzona energia magiczna nie jest niewyczerpalnym źródłem. Oczywiście, że kapłan mógłby użyć czystej energii magicznej do regeneracji uszkodzonych tkanek. Ale uszkodzone tkanki będą zregenerowane dopóki dopóty będzie w nich obecna energia magiczna. Niestety energia magiczna z czasem ulega rozproszeniu. W związku z tym takie leczenie polegałoby tylko na chwilowym uratowaniu komuś życia. Kapłan musiałby by nim ślęczeć i utrzymywać go przy życiu. Do pełnej regeneracji potrzeba i magii i mutagenów. Tak by kleryk mógł za pomocą energii magicznej dokonać transferu tkanki regenerując przy tym swoje ciało. Tak działa magia w Marancie nieprzerwanie od 7 lat.

Patty:
Isq, jak chcesz wprowadzić silniejsze dark fantasy w marant, a niektórym osobom nie pasuje nowa wizja magii leczenia, po prostu wyjeb ją całkowicie :) Nie ma zapalnego punktu w zmianach, a mrok aż bije.

Pomyśl o tym.

Isentor:

--- Cytat: Nif w 11 Czerwiec 2012, 22:41:16 ---Isq, jak chcesz wprowadzić silniejsze dark fantasy w marant, a niektórym osobom nie pasuje nowa wizja magii leczenia, po prostu wyjeb ją całkowicie :) Nie ma zapalnego punktu w zmianach, a mrok aż bije.

Pomyśl o tym.

--- Koniec cytatu ---
Na razie nie będzie ona moim priorytetem.

Dopisałem kilka zaklęć. Nie mam zbytnio czasu do środy więc ogarnąłem co mogłem. Niech ktoś po mnie sprawdzi, czy piszę jeszcze po polsku.

Zauważył ktoś przygotowania do wprowadzenia zawodów w Marancie?

Grison:

--- Cytuj ---Syn pustyni

Jesteś przyzwyczajony do wysokich temperatur panujących w dzień i chłodnych nocy na pustyni. Nie otrzymujesz ujemnego współczynnika do siły i szybkości przy skrajnie wysokich i niskich temperaturach otoczenia. Potrafisz wytrzymać wiele dni bez wody nie tracąc przy tym sił.

Funkcja - Nie otrzymujesz kary jeśli temperatura wzrośnie powyżej 30 stopni Celsjusza.
--- Koniec cytatu ---

Wytrzymuje wysokie i niskie temperatury, nie musi pić często. A mimo, to funkcja, to tylko niesprecyzowane "nie otrzymuje kary powyżej 30 stopni C". Po co gadka o różnych temperaturach i wodzie, skoro funkcja odnosi się tylko do dodatnich temperatur? Do tego niezbyt wiadomo, co się stanie jeśli skoczy do 50'ciu np.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej