Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (219/1739) > >>

Isentor:

--- Cytat: Zeyfar w 11 Czerwiec 2012, 17:01:54 ---Skaleczenia i otarcia to powinni sobie ludzie kurować zwykła pierwszą pomocą. Taki właśnie healer mógłby znać coś więcej prócz obecnej pierwszej pomocy, żeby miał jakąś większą wiedzę i możliwości. Pamiętam, że jak zaczynałem na Marancie to chciałem grać kimś w rodzaju kapłana, co by leczył innych i wspierał walce, ale nie było to zbytnio możliwe. Byli sami magowie defensywni, a też Pakt miał monopol na samą magię

--- Koniec cytatu ---
Masz to zapisane w funkcji pierwszej pomocy. Magia będzie czymś lepszym, ale początkowe zaklęcia będą czymś na równi z pierwszą pomocą.

--- Cytat: Anvarunis w 11 Czerwiec 2012, 16:32:09 ---A ja jeszcze raz, bo mnie ta kwestia nurtuje. Jest jakiś zamysł na to? Bo chcę wiedziecz my mam przeorganizowywać postać.

--- Koniec cytatu ---
Tak jak już wcześniej napisałem. Magia pozostanie. Nie jestem Ci teraz w stanie powiedzieć jak to dokładnie przebuduje, bo jestem zajęty nauką.

--- Cytat: Elrond w 11 Czerwiec 2012, 16:59:09 ---Inaczej. Siekamy sobie jakieś czary defensywne, co by nas na strzała nie zatłukli, a później, gdy mamy jakieś skaleczenia czy otarcia, sobie je leczymy. ;p

--- Koniec cytatu ---
Nie będzie takich czarów defensywnych. Od tego masz umiejętność psioniki i wyżej.

Gunses:
Ale nie robić Kleryka, tylko Kapłana/Wyrocznie. To lepsze nazwy. I dać im typowego deffa + leczenie. Czyli czary obronne, będzie potrzebny drużynie, aby przyblokować wrogów, zapobiec salwie strzał czy coś. A w dodatku będzie umiał leczyć. Dla niego dewizą będzie "Najlepszym atakiem jest obrona".

Ale wizja przejmowania ran na siebie wg mnie jest niefajna. Lepiej, żeby opierało się na zaklęciach leczniczych. Nikt nie będzie chciał opisywać co post jak to robi u siebie przepiękne rany.

A i ten. Nie podoba mi się, że religijność w Marancie tak leży. Nawet jak nie ma 'wiernych' wśród graczy, to jakieś święta i pochody npctów? Co o tym myślicie?

Elrond Ñoldor:
Można by w końcu coś zrobić z tymi śmiesznymi bogami. Bo jak na razie, to można je o kant tyłka rozbić.

Anette Du'Monteau:
Ja bym dał właśnie takich kapłanów do bogów. Wybierał by sobie jakiegoś patrona i prócz zaklęć leczniczych miałby jedno specjalne na każdym poziomie w zależności od wybranego bóstwa. Musiałby też jakoś oddawać mu cześć itp.

Gunses:
Wypadałoby aby oni mieli Jasnowidzenie np. No i leczenie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej