Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Dyskusja o grze
Mantos:
--- Cytat: Isentor w 09 Czerwiec 2012, 23:20:10 ---Powiedzmy, że uzdrowiciel to będzie osoba na tyle zmutowana magicznymi miksturami, że będzie przydatna tylko do leczenia i stosowania magii defensywnej. Nadal myślę nad tym czy w związku z tym nie podarować im magii przemiany jako element szkolenia. W końcu po takim zatruciu miksturami mogliby być przystosowani do wszelakich form metamorfozy.
--- Koniec cytatu ---
Oj, nie narzucajmy nikomu gotowych wzorców klas, bo zaraz jeszcze tanka i dps'a dorobimy. Wg. mnie można zrobić magię leczącą poprzez dotyk, jeśli ktoś ma ochotę stworzyć uzdrowiciela łącząc to z innymi umiejętnościami to jego wola
Elrond Ñoldor:
Właśnie. Pomysł Isa wprowadza zbyt duży chaos. Nie można by po prostu zrobić kolejnej ścieżki, w której były by zaklecia lecznicze, wzmacniające i przywołujące jakieś istoty typu wilk, niedżwiedź, pantera?
Magia żywiołów: Ogień, Woda, Ziemia, Powietrze
Czarna Magia: ÂŚmierć, Krew, Klątwy
Biała Magia: ÂŻycie, Wzmocnienia, Natura
I pozwolić uczyć jej w Gildii, przy czym by ktoś mógłby uczyć się Magii żywiołów, najpierw musiałby wyuczyć się przynajmniej dwóch ścieżek Białej Magii (i na odwrót - Arcymag dwóch żywiołów pozwala naukę białej magii).
Kto jest za tym? Zróbmy wybory!
Gunses:
Też mi się wydaje, że nie będzie chętnych na typową zamkniętą klasę "Uzdrowiciel". Już lepiej dać jakiś Druidzki Krąg, gdzie uczono by o ziołach, alchemii, magii przywoływań, kontroli zwierząt i właśnie leczeniu.
Elrond Ñoldor:
Wyuczyć się będzie tego bardzo szybko i graczowi sie znudzi...
--- Cytat: Elrond w 10 Czerwiec 2012, 14:23:47 ---Właśnie. Pomysł Isa wprowadza zbyt duży chaos. Nie można by po prostu zrobić kolejnej ścieżki, w której były by zaklecia lecznicze, wzmacniające i przywołujące jakieś istoty typu wilk, niedżwiedź, pantera?
Magia żywiołów: Ogień, Woda, Ziemia, Powietrze
Czarna Magia: ÂŚmierć, Krew, Klątwy
Biała Magia: ÂŻycie, Wzmocnienia, Natura
I pozwolić uczyć jej w Gildii, przy czym by ktoś mógłby uczyć się Magii żywiołów, najpierw musiałby wyuczyć się przynajmniej dwóch ścieżek Białej Magii (i na odwrót - Arcymag dwóch żywiołów pozwala naukę białej magii).
Kto jest za tym? Zróbmy wybory!
--- Koniec cytatu ---
To jest bardzo dobry pomysł ;)
Mogul:
A mi się wydaje, że jednak ten podział jest dobry. Mamy różne szkoły magii, a jednym z nich jest ten uzdrowiciel. To może te przemiany właśnie dodać do niego i wychodzi taki Druid. A szkoła jaką prezentuje to magia natury. Ucząc się magii wybieramy jeden z żywiołów, ducha lub naturę.
Zostawiam w takiej formie, pisałem, gdy Edziu i Gucio nie wstawili swoich.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej