Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Dyskusja o grze

<< < (210/1739) > >>

Isentor:

--- Cytat: Elrond w 09 Czerwiec 2012, 23:03:52 ---Z tego co pamiętam, jest nowicjuszem magii Urangol :)

--- Koniec cytatu ---
Pytam się bardziej, żeby wybadać co mu się w niej podoba.

--- Cytat: Elrond w 09 Czerwiec 2012, 23:03:52 ---Czyli magowie nie będą mieli leczenia tylko wojowie? Bo chyba nie tworzymy kolejnej organizacji...

--- Koniec cytatu ---
Powiedzmy, że uzdrowiciel to będzie osoba na tyle zmutowana magicznymi miksturami, że będzie przydatna tylko do leczenia i stosowania magii defensywnej. Nadal myślę nad tym czy w związku z tym nie podarować im magii przemiany jako element szkolenia. W końcu po takim zatruciu miksturami mogliby być przystosowani do wszelakich form metamorfozy.

--- Cytat: Elrond w 09 Czerwiec 2012, 23:03:52 ---Rozumiem całą twoją koncepcję. Ale chciałbym dodać, że ja zrobiłbym to jako odbicie lustrzane Czarnej Magii. Oczywiście tą pierwszą trochę ukrócił. I dać ją jak osobną kolejną ścieżkę do Gildii.

--- Koniec cytatu ---
Zaklęcia z magii ducha zostaną wykorzystane. Tak samo anty magia. Po prostu w nowym spisie nie ma sztywnego podziału. Dlatego np. zaklęcie drenażu magii, które odbiera magowi 1 inkantacje na następny post jest w klątwach, ale będzie uczone w Bractwie jako element treningu walki przeciwko magom. Takich przykładów jest wiele. Na dzień dzisiejszy możesz się jedynie martwić o utratę czarów przyzywania potężnych bestii i wskrzeszania zmarłych zaklęciami.

--- Cytat: Elrond w 09 Czerwiec 2012, 23:17:34 ---Mam nadzieję, że ilość czarów we wszystkich szkołach będzie identyczna.

A co z drzewcami i zabawą w druida? ;[

--- Koniec cytatu ---
Zostanie przerobione na umiejętność podobną do stworzenia ożywieńca, tylko w tym przypadku za pomocą magii stworzymy "drzewo zombie". Staram się wyrównać ilość zaklęć przy każdym żywiole. Czasem jednak zaczyna brakować mi pomysłów na praktyczne czary. A nie chce na siłę wrzucać czegoś co tylko z nazwy jest inne lub nigdy nie zostanie użyte przez graczy.

Anv:

--- Cytat: Isentor w 09 Czerwiec 2012, 23:20:10 ---Pytam się bardziej, żeby wybadać co mu się w niej podoba.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli o to chodzi to zwyczajnie normalne żywioły mnie aż nie kręcą. Jakiejś innej/odmiennej gałęzi magii chciałem. Dodatkowo fajny jest astralny wymiar urangolu, o te właśnie zaklęcia mi chodziło. Duchy te sprawy. Blisko temu do demonów itd. a tą tematykę zawsze lubiłem (patrz Anv z Paktu).

Chyba że by to ogarnąć i z iluzją połączyć, to też jest ciekawe. Ale to tylko rzucony pomysł, bez konkretów.

Gunses:
a jakby dać do magii ziemi np.
impuls - mag dotyka ziemi + inkantacja i powstaje dookoła pojedynczy wstrzas przewracajacy przeciwników?
powstanie golema - każdy wie o co chodzi.
i coś, żeby w zasypanych jaskiniach mogli znajdować jakieś wyjście (głazy się rozstępują)

Isentor:

--- Cytat: Gunses w 10 Czerwiec 2012, 01:28:36 ---a jakby dać do magii ziemi np.
impuls - mag dotyka ziemi + inkantacja i powstaje dookoła pojedynczy wstrzas przewracajacy przeciwników?

--- Koniec cytatu ---
Ogarnę coś na ten wzór.

--- Cytat: Gunses w 10 Czerwiec 2012, 01:28:36 ---powstanie golema - każdy wie o co chodzi.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Takich przykładów jest wiele. Na dzień dzisiejszy możesz się jedynie martwić o utratę czarów przyzywania potężnych bestii i wskrzeszania zmarłych zaklęciami.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Gunses w 10 Czerwiec 2012, 01:28:36 ---i coś, żeby w zasypanych jaskiniach mogli znajdować jakieś wyjście (głazy się rozstępują)

--- Koniec cytatu ---
To nie bardzo w ofensywie. :P

Elrond Ñoldor:
Zawsze może być tak, że powiedzmy:

Magia Ognia:

7 ofensywnych - 3 defensywne

Magia Ziemi:

5 ofensywnych - 5 defensywnych

Magia Wody:

6 ofensywnych - 4 defensywne

Ale żeby zawsze była ta sama liczba czarów. Jak nie wiesz, to pisz. Głowę mam pełną pomysłów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej