Tereny Valfden > Dział Wypraw

"Na umrzyka skrzyni"

<< < (42/58) > >>

Malavon:
Elf usiadł nieco na uboczu przysłuchując się rozmowom reszty drużyny. Wszystkich jeszcze nie znał tak dobrze, ale nigdy nie był skory do zaczynania znajomości poprzez inicjatywę z jego strony. Poza tym, po dzieciństwie zostało mu nieco z introwertyka.

Axel Ontero:
Mogul wiedziałem, że to imię coś mi mówi, ale jakoś nie skojarzyłem, że przez kilka dni do Bractwa należał.
Ork nalał mi do kieliszka wódki, jakoś nie chciałem jej pić. Zobaczyłem jak Julian i Mogul piją. Ja też się napiję nie będę gorszy.
Podniosłem kieliszek i duszkiem wypiłem zawartość z krzywym wyrazem twarzy i nalałem kolejną kolejkę sobie i towarzyszą choć wcale nie chcieli. Odwróciłem wzrok na Mogula i powiedziałem spokojnym tonem:
- Julek ma rację, w bractwie jest teraz o wiele lepiej. Nie odmawiamy alkoholu, a ceremonia oddania władzy odbyła się jak wszyscy byliśmy pijani. Uśmiechnąłem się po czym odwróciłem się potem w stronę Juliana:
- Wybacz Julianie, ale jakoś nie przywykłem do zwracanie się do Ciebie per Mistrzu. Mam nadzieję, iż to Ci nie przeszkadza.

Gunses:
Gunses odstąpił od Aragorna i Helrana, podszedł do Mogula, Juliana i Tzaro.
- Witajcie - rzekł - A więc pogłoski o tym, że Patty ustąpiła są prawdziwe tak? Zostałeś nowym przywódcą Bractwa, tak? - rzekł go Juliana, potem zwrócił się do Mogula i Tzaro
- Znacie mnie, bo nie wiem czy mam się przedstawiać.

Julian:
- Tak, pogłoski są prawdziwe. Od tygodnia jestem nowych przywódca Bractwa. Siostra Patty nas opuściła i wyruszyła w nieznane.

Gunses:
- Każdy jest wiecznym podróżnikiem. Czy to na świecie, szukając sensu i celu życia, czy to po śmierci szukając ukojenie. Jak wyglądać będzie teraz Bractwo? Nadal za swój cel bierzecie duchy i zjawy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej