Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Gry RPG - jakie polecacie?
(1/1)
chrups:
Macie jakieś fajne gry RPG do polecenia? Chodzi mi o takie w stylu Arcanii lub Wiedźmina 2. Wiecie - walka mieczem, strzelanie z łuku, potworki i oczywiście jak najlepsza grafika ;)
Isentor:
Jeśli chodzi o cukierkowaty świat rodem z Arcanii to polecam Fable 3. Nieco bardziej brutalny świat - The Elder Scrolls V: Skyrim.
Rakbar Nasard:
--- Cytat: Isentor w 26 Luty 2012, 22:46:01 ---Jeśli chodzi o cukierkowaty świat rodem z Arcanii to polecam Fable 3. Nieco bardziej brutalny świat - The Elder Scrolls V: Skyrim.
--- Koniec cytatu ---
Element RPG w Fable 3 jest w śladowych ilościach. Nudna i uboga gra, nie stawiałbym tego w jednej lini ze Skyrimem. Bardziej poleciłbym Divinity, Drakensang czy Risena.
Koza123:
Zdecydowanie polecałbym Risena. Co do Skyrima, wg. mnie, gra jest dość słaba. Zero klimatu, a fabuła jest kompletnie bez sensu. Główny wątek potrafiłby przejść nawet mój kot. Resztę misji także. Jeśli już koniecznie zależy Ci na TES'ach, to polecam Obliviona. Poleciłbym Ci również Fable: Zapomniane Opowieści.
jerryf7:
A ja polecam starego dobrego Baldurs Gatea, ci co grali będą wiedzieli dlaczego.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej