Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zabawa cienia

<< < (11/13) > >>

Anette Du'Monteau:
Spaliście mocno i bez większych problemów. O poranku, gdy słońce przywitało was swoimi promieniami, skromnie zaglądającymi do pokoju, poczuliście zapach strawy. Widać już od rana w karczmie był ruch.

Istedd:
Istedd wstał chyba pierwszy. Przeciągnął się porządnie ubierając buty. Oczywiście z pośpiechu źle dobrał but do stopy, toteż dzień zaczął od siarczystego wyzwiska pod adresem szewca i ogólnie butów. Po chwili problemów jednak wstał, obmył twarz i wyszedł na zewnątrz. Oparty o ścianę czekał na towarzysza. Kultura zabraniała mu samotrzeć zejść na dół i nażreć się jak świnia.

Adaś:
Z rana gdy tylko się obudziłem zacząłem się ubierać i obmywać. Po tych czynnościach zszedłem powoli na dół, za stołem siedział już adept. Prosto udałem się do znanego już nam oberżysty i powiedziałem:-Chciałbym poprosić o herbatę i zwykłą jajecznicę. Bez żadnych dodatków.-Ostatnie słowa wymówiłem z znacznym grymasem na twarzy. Od mojej ostatniej przygody z jajecznicą zacząłem na nie uważać nawet wśród swoich. W końcu gdyby nie ta chędożona jajecznica z grzybami i parę innych rzeczy. No ale głównie z winy tej jajecznicy mam te pieprzoną bliznę na twarzy. Zrobiłem jeszcze bardziej krzywy grymas na przypomnienie o niefortunnych dla mnie zdarzeniach, i ruszyłem w kierunku stolika przy którym siedział Istedd. Gdy tylko usiadłem na miejscu powiedziałem:
-Nie siedź tak tylko idź zamów sobie coś do jedzenia. Przed nami długa droga.

Istedd:
Istedd jednak nie wytrzymał. Trochę zajmowało to towarzyszowi, toteż szedł szybciej na dół. Zamówił sobie chleb, sól, oraz jajka wraz z cebulą, zwane jajecznicą. Zjadł dość prędko, zanim jeszcze przyszedł Adaś. Toteż kiedy ten troskliwie wspomniał, by dawny moczymorda się najadł uśmiechnął się w odpowiedzi.
- Dziękuję, jadłem nim przyszedłeś. Jestem już gotów do drogi.

Adaś:
W tym momencie otrzymałem posiłek. Zabrałem się do jedzenia i powiedziałem:
To tylko zjem i ruszamy.

//:Sorry moje nie dopatrzenie że stałeś oparty o ścianę a nie siedziałeś na dole ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej