Tereny Valfden > Dział Wypraw

Kurier

<< < (2/7) > >>

Hagmar:
Wiele godzin i jakieś 50 kilometrów dalej... konwój zatrzymał się przy jednej z karczm. Yarpen zapukał w drzwiczki karocy.

Gordian Morii:
Zatrzymanie się powozu i pukanie do drzwi wytrąciło mnie ze snu. Półprzymkniętymi oczyma rozejrzałem się po wnętrzu tego w czym się znajdowałem usilnie starając się przypomnieć sobie gdzie to "coś" w ogóle jest i co najważniejsze czym jest. Ahh tak siedziałem we wnętrzu karety zmierzającej ku portalowi, który przenieść miał nas do innego wymiaru. Przeciągając się ziewnąłem przysłaniając ręką usta.
Sen uleciał już całkowicie gdy naciskając klamkę powozu wyjrzałem na zewnątrz by stwierdzić, że to dowódca konwoju stoi przed nimi i coś ode mnie chce.
- Czyżby postój? - zapytałem niezbyt inteligentnie spoglądając to na karczmę, to na Yarpena.

Hagmar:
Tak, jesteśmy w połowie drogi do Atusel. Pokoje już wynająłem i opłaciłem. Wstrzymałem się tylko z kolacją bo nie wiem co i czy będziecie jeść.

Gordian Morii:
- O dziękuję. - odparłem rozmasowując szyję, która nieco ścierpła podczas tej podróży. Krasnolud wspomniał też o jedzeniu, na dźwięk którego aż zassało w żołądku.
- Oczywiście będę jadł to co wszyscy. Nie mam żadnych wymagań co do posiłku, chociaż jeśli chodzi o napitki... nie masz może gdzieś buteleczki z okowitą? - zapytałem.
Nie byłem po prawdzie fanem wysokoprocentowych trunków, ale kieliszeczek czy dwa nigdy nie zaszkodził po jedzeniu. Nawet najstarsi wspominali o jego zbawiennym znaczeniu w kwestiach trawiennych i usypiających.
Dopiero teraz zeskoczyłem ze stopnia powozu na ziemię i odetchnąłem pełną piersią.
-Ahh, piękny czas... - westchnąłem - Chodźmy, nie każmy chłopakom głodnieć jeszcze bardziej.

Hagmar:
Mam, co ze mnie byłby za krasnolud gdybym nie miał przy sobie butelki czegoś co zawiera procenty. Zaraz by szeptano po kątach. Weszliście do karczmy, reszta kompanii siedziała już przy stole zajadając jagnięcine. Yarpen zajął miejsce i postawił flaszkę okowity. Smacznego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej