Tereny Valfden > Dział Wypraw

Krótka Lekcja

<< < (4/5) > >>

Sado:
Podszedł do ciebie zakapturzony człowieczek. Posturą przypominał humanoidalnego szczura. Garbił się, a twarz wygląda jak pysk myszy szukającej jedzenia.
- S-Słyszałem, że-że szu-szukasz i-i-informacji - zająknął się. - Za-za o-o-odpowie-e-ednią kwo-kwotę po-powiem f-f-fszystko.

Iddeous:
-Nie będzie żadnej ceny!- powiedział Iddeous z naciskiem- Przyszedłem tu, aby dać Ci do zrozumienia, że Szwadron nie toleruje fałszywych informacji dostarczanych przez nieudacznych informatorów. No Dalej!  ÂŚpiewaj całą prawdę jaką miałeś do przekazania, albo jajca utnę!
Iddeous nie tracił panowania nad sobą, w młodości, czyli bardzo niedawno, często groził przejezdnym kupcom, minstrelom lub innym będącym przy kasie.

Sado:
- Ej, ej, spo-spoko-kojnie. To taka nie-niewinna za-zabawa była. Nie-nie chcia-a-ałem źle. Pa-patrz, ma-masz tu 50 sztuk zło-złota. Za-zapomnijmy o ca-całej sprawie, co? - Mężczyzna wyciągnął mała sakiewkę, w której brzękały monety.

Iddeous:
-Baardzo ciekawa propozycja, jednak pieniążki ja sobie wezmę, a zapomnę o wszystkim jak dam ci nauczkę, za twoje postępowanie.- Wyszarpnął szybko sakiewkę z rąk chudzielca i zdzielił go pięścią po twarzy. Uderzył w nos, bardzo wrażliwe miejsce, więc szczurowatemu informatorowi naraz stanęły łzy w oczach. Iddeous skorzystał sytuacji. Kopnął przeciwnika, jeżeli można by go nim nazwać, między nogi. Ignacius osunął się na ziemię.
- Mimo, że Szwadron nie kazał mi pytać o informacje, to ja zapytam o nie. Odpowiesz mi? Jeżeli nie, to dostaniesz po łbie i stracisz przytomność, a jeżeli tak, to.. hmm... I tak po nim dostaniesz.- Mężczyzna zaśmiał się szyderczo.-Kto wie, może oszczędze Twoje klejnoty?
Iddeous nie był aż takim oprawcą, żeby to uczynić, jednakże postraszyć mógł. Zawsze lubił wiedzieć trochę więcej. Dlatego w każdej spółce, której był wywalali go po jakimś czasie, bo był po prostu niewygodny.

Sado:
W sakiewce było 50 sztuk złota. Mężczyzna stracił przytomność, najwyraźniej nie był przyzwyczajony do bólu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej