Tereny Valfden > Dział Wypraw
W stronę gór
got2:
Danko dziwnie się poczuł.Popatrzył jeszcze raz na ciała... Wtedy szybko wskoczył na konia i ruszył za towarzyszem. Po pewnym czasie spytał:
- Czy straciłeś kiedyś kogoś bliskiego ?
Julian:
Zartat poddaje mnie próbie. Na pewno.
Spojrzałem na Danko i powiedziałem chłodno:
- Nie powinno Cię to interesować.
Nałożyłem kaptur na głowę i lekko przysnąłem. Miałem zaufanie do mojego konia, który znał drogę.
got2:
Elf był wkurzony na Juliana, ale umilkł. Danko także założył kaptur i rozmyślał. Myślał ze w Bractwie będą milsi. "Ale cóż" - pomyślał elf.
Patty:
Dalszą część drogi przejechaliście w milczeniu. Niebo wciąż pozostało zachmurzone, ale przestało padać, co bardzo ułatwiło dalszą podróż. Nie minęło wiele godzin, gdy przed sobą ujrzeliście fortecę ÂŚwitu. Zmierzchało już, gdy wjechaliście za potężną bramę, znajdując się na dziedzińcu. Posłuszni słudzy odebrali od was konie i zaprowadzili je do stajni, by należycie o nie zadbać i oporządzić po długiej podróży. Do was zaś wyszedł paladyn, ubrany w prosty strój zakonnika.
- List dostarczony? Dobrze, Mistrzyni będzie zadowolona. - mężczyzna uśmiechnął się i odebrał przesyłkę od Juliana. przy okazji wręczając wam mieszki ze złotem. Po tym krótkim spotkaniu udaliście się do swoich cel.
Zadanie zakończone!
Nagrody
Danko - 50 sztuk złota
Julian - 50 sztuk złota.
Podsumowanie: Wysłani z niezwykle ważką misją, jaką jest dostarczenie listów do zapadłej wsi, zakonnicy z niespotykaną werwą ruszyli na spotkanie przygodzie. List został dostarczony, zwrotny odebrany i ruszyli w drogę powrotną. W lesie spotkali dwóch złych zbójów, jednakże ubili ich i bezpiecznie wrócili do siedziby Bractwa.
Isentor:
//Przeciwnicy posiadali umiejętność Hart Ciała.
--- Cytuj ---Po otrzymaniu ciosu krytycznego lub postrzału pociskiem Twoja szybkość nie spada o połowę.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Julian w 29 Styczeń 2012, 20:21:12 ---Zadałem cięcie z lewej strony, które lekko zraniło przeciwnika w bok. Rana zaczęła krwawić. Zbój wściekł się niemiłosiernie. Zaatakował mnie tym razem nie tak potężnie. Odbiłem jego cios i zaatakowałem z góry.
--- Koniec cytatu ---
//W związku z tym przeciwnik nadal zadawał równie szybkie i mocne ciosy co przed zranieniem. Brak opisu co to był za cios. Brak opisu kontry tego ciosu.
--- Cytat: Got2 w 29 Styczeń 2012, 19:39:33 ---Jednak jego rana nie pozwoliła mu na silny wymach, więc elf uderzył z całej siły w zbója. Tym razem on padł. Danko dla pewności kilka razy wbił miecz w ciało bandyty. Rymbaba już był martwy.
--- Koniec cytatu ---
//Kolejny przykład nie czytania statystyk przeciwnika. Przeciwnik miał siłę na silny wymach. Brak opisu miejsca zadania ciosu. Domyślam się, że mieczem. Chociaż warto o tym wspomnieć. Wbijać miecz w ciało bandyty można równie dobrze w dłoń co nie zabije przeciwnika. Brak dokładnego opisu ciosu i miejsca jego zadania.
--- Cytat: Julian w 29 Styczeń 2012, 20:21:12 ---Stanąłem na przeciw niego i wbiłem miecz w jego brzuch. Zakończyło to jego żywot.
Wziąłem kawałek jego ubrania i wyczyściłem nim miecz.
--- Koniec cytatu ---
//Wbicie miecza w brzuch nie kończy natychmiastowo żywotu przeciwnika. Tym bardziej jeśli posiada on umiejętność Hart Ciała.
Otrzymujecie:
Got2
1 brązowy talent
100 sztuk złota
Julian
1 brązowy talent
100 sztuk złota
Nawigacja
Idź do wersji pełnej