Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Rozwoj postaci G3- pomoc
Gordian Morii:
Według mnie podbicie wytrzymałości do tych 150 a nawet 200 wcale nie zaszkodzi, bo to raz, że dłużej biegasz a dwa, że dłużej walczysz. Po drugie ja radzę Ci zainwestować w ulepszanie pancerza, bo ta umiejętność podnosi poziom twojego pancerza o całe 50% co jest bardzo dużym bonusem. Patrząc na siłę Twojego wojownika (oczywiście podniosłeś już wszystkie kamienie młyńskie?) wydaje mi się oczywistym pójście w Paladyna. Dobra tarcza i silny jednoręczniak byłoby dla Ciebie idealnym rozwiązaniem.
Tarczę paladyna znajdziesz niedaleko świątyni Trelis (jeśli jej jeszcze nie odnalazłeś) w kręgu strzeżonym przez Gargulce. Rycerza jest w jaskini obok ruin między Trelis a Monterą. tak nawiasem :)
Co do maga to już nei ma sensu. Mag potrzebuje dużo many, bo wyzwalanie miast jest bardzo wymagające. Ja zaczynałem magiem już od samego startu. Tak by podskilować manę na tyle, by nie trzeba było zbyt często używać eliksirów przy większych walkach w miastach.
matiuss12:
:oJeszcze nie podnioslem kamieni mlynskich dopiero 2, mam taki plan podniesc sobie narazie do 500 hp i nauczyc sie walki 2 mieczami. Mysle, ze bedzie dobrze.
Gordian Morii:
2 miecze są takie sobie, bo mimo mistrzostwa postać zawsze traciła mi na stabilności i często leżała na ziemi w czasie walki. Tarcza daje tą stabilność i pewność, ze szybko się nie wywalisz.
O życiu nie pomyślałem, ale tak podnieś je sobie a szczawie inwestuj właśnie w mikstury życia, bo siły masz dużo.
matiuss12:
A przeciwko orkom lepsze sa 2 miecze czy miecz+tarcza?
Gordian Morii:
Lepsza tarcza, bo zablokujesz i sam wyprowadzasz kontrę, a jak masz dwa ostrza to ork robi obrót i już leżysz na ziemi, a oni wtedy napieprzają całą chmarą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej