Tereny Valfden > Dział Wypraw
Spoczywaj w pokoju.
Adaś:
Nazwa: Spoczywaj w pokoju
MG: Aragorn
Ilość wykonujących: 1
Wymagania: Walka dowolną bronią 50%
Nagroda: 100 sztuk złota + fantyGdy tylko wróciłem do gildii udałem się prosto do miejsca gdzie wywieszano ogłoszenia z pracą. Przyjrzałem się wszystkim i wybrałem jedno. Przeczytałem je jeszcze raz dokładnie i ruszyłem do stajni. Wyprowadziłem gniadą klacz i ruszyłem.Statystyki ekwipunku:
Broń 1:
Nazwa broni: Klinga ÂŁowcy
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra. Obosieczne ostrze wykuto ze stali najwyższej jakości.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
Broń 2:
Nazwa broni: Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
Broń 3:
---
Broń 4:
Nazwa broni:Nazwa broni: Nóż na wilki
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 25 sztabek żelaza o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Odzienie:
Nazwa odzienia:
Przepaska na noże
Opis: Skórzana przepaska na korpus z miejscem na 16 sztyletów do 10 centymetrów długości.
10x Nazwa broni: Nóż do rzucania
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 8 centymetrów.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Pas:
Nazwa runy: Heshar
Rodzaj: runa ognia
Opis: Po wypowiedzeniu nazwy runy, w wolnej dłoni powstaje niewielki ognisty pocisk, zawieszony w powietrzu nad ręką czarującego. Zasięg jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, kulka rozpryskuje się parząc oponenta. Poparzenia jednak nie są duże, więc cel rzadko ginie w wyniku zadanych czarem obrażeń.
Pancerz Samotnego ÂŁowcy
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Płaszcz wędrowca
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: płaszcz
Wytrzymałość: 6
Opis: Uszyty z 100 kawałków bawełnianego płótna.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [100%]
*Używanie zbrój miękkich
*Akrobatyka
*Walka bronią dystansową [75%]
*Otwieranie wszelkich zamków
Osiągnięcia:
* Pogromca smoków
Umiejętności rasowe:
*Potencjał magiczny
*Potencjał chemiczny
*Ciało z gliny
*Ulubieniec bogów
*Bystry umysł
Magia: brak
Hagmar:
Twoim celem był kupiec z Efehidonu, Ian Troal. Zamieszany w handel narkotykami i w kilka innych afer.
Adaś:
Przystanąwszy przy bramie przeczytałem gdzie dokładnie mam się udać. Wyczytawszy że celem jest Efehidon. Bez zastanowienia okryłem twarz kawałkiem płaszcza i ruszyłem kłusem ku teleportowi. Podróż nie trwała zbyt długo gdyż teleport był stosunkowo blisko zamku. Gdy tam dotarłem, uwiązałem konia do popręgu. Po czym ruszyłem dziarskim krokiem ku teleportowi. Jak już ta dotarłem bez chwili zastanowienia przeszedłem an drugą stronę.
Hagmar:
Znalazłeś się w centrum miasta. Należałoby teraz, zgodnie z "Poradnikiem Małego Asasyna" zlokalizować cel.
Adaś:
Gdy tylko znalazłem się w mieście postanowiłem udać się do miejsca w którym można się wszystkiego dowiedzieć. Czyli do karczmy. Najlepszym wyborem była gospoda o dźwięcznej nazwie "Obieżyświat". Wszedłszy do karczmy ujrzałem jak zwykle tłum ludzi. To była chyba najlepsza karczma w Efehidonie. Rozejrzałem się po zatłoczonej sali i mój wzrok się na chwile na pięknej blond kelnerce. Ale trza się robotą zając a dziewoje później. Pomyślałem sobie, tak więc podszedłem do karczmarza który usilnie czyścił gliniane kubki i spytałem:
-Szukam nie jakiego Iana Troala. Orientujesz się gdzie go znajdę?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej