Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Co myślisz o grze Minecraft?
Koza123:
Witam! Temat założyłem, aby poznać wasze opinie o tej, moim zdaniem naprawdę beznadziejnej grze. Proszę o uzasadnienie swoich opinii. Moim zdaniem ta gra jest naprawdę beznadziejna. Nie posiada fabuły, żadnych ciekawych elementów, ani niczego, co może zachwycić. Dla mnie np. gothic1,czy 2 NK są grami świetnymi, bo posiadającymi nieliniową fabułę, ciekawe lokacje, oraz przede wszystkim, są robione z pomysłem, i pozostawiają, prócz wciągającej fabuły, piękny, otwarty świat rozgrywki. Ten minecraft to zero inwencji twórczej. Nie wiem również, co ludzi w tym tak pociąga. Odpowiadajcie w ankiecie i piszcie w postach uzasadnienia swych odpowiedzi.
Patty:
Przede wszystkim nie porównywałbym Minecrafta do Gothica, bo to całkowicie inne gry -.- Minecraft jest sandboxem, on z założenia nie ma fabuły i wciągającej historii. Twoje porównanie trochę przypomina zestawienie papieru toaletowego i gazety. Teoretycznie obu można użyć do wiadomej czynności, jakkolwiek gazeta jest raczej do czytania. Imo Minecraft wiele zyskuje jako multiplayer, ze zgraną ekipą można naprawdę dobrze spędzić czas. Ale możesz też zbierać drewno w singlu, czyli podcierać się naszą metaforyczną gazetą.
Koza123:
Właśnie o to chodzi. Ja rozumiem, jedno to sanbox, drugie to zupełnie co innego. Chodzi mi właśnie o porównanie tych dwóch gatunków gier na konkretnym przykładzie. Chodzi mi o to, by poznać gusta ludzi, co się komu bardziej podoba, pod kątem gier komputerowych (zupełnie ogólnie), a nie pod kątem pojedynczych gatunków.
got2:
Trudno porównać gry.
--- Cytat: Patty w 15 Grudzień 2011, 21:06:23 ---Przede wszystkim nie porównywałbym Minecrafta do Gothica, bo to całkowicie inne gry -.- Minecraft jest sandboxem, on z założenia nie ma fabuły i wciągającej historii.
Z tym się zgodzę.Jak dla mnie minecraft jest dla zabicia nudy, a nie grą codzienną.Chociaż ktoś to gra to nic.To są dwie różne gry.
--- Koniec cytatu ---
Amness:
Według mnie Minecraft to wspaniała gra. Można w niej zbudować prawie wszystko. Np w trybie Kreatywność można nawet zbudować samolot (oczywiście nie latający :D ). Zbudowałem sobie miasto, rozbudowałem do końca i zrobiłem sobie 2 tygodniową przerwę, później do MC wróciłem. Tej grze dałbym 9+/10.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej