Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Adaś:
To wprowadźcie i sztylet i nóż. I jedni dostaną to drudzy to. I będzie spokój
Gordian Morii:
Tylko, że taki nóż z rękawa to jest bardziej ukryte ostrze, przynajmniej mi to się z Assasynem skojarzyło ;]
Wampiry miały być łowcami, tak ustaliliśmy na zjeździe organizacji. Dodatkowo miały walczyć swoimi pradawnymi broniami, bo tak się wtedy tą fabułą jaraliście.
Sztylet to jest broń dla mordercy, a mordercy to kruki. Więc dlaczego znów wchodzić w kompetycję innych grup. ;/
Zresztą jak tak teraz spojrzeć to sama organizacja wampirów to jest niewypał. Bo organizacje zrzeszają magów, zabójców, palladynów i łowców.
Dlaczego każdy wampir ma być łowcą? Niech ma wybór. Jak chce to idzie do paktu i jest bestią, jak chce to może być zabójcą, a jak zabójcą to niech zapisze się do Kruków. Właśnie ten podział przydzielający daną rasę do jednego tylko zadania psuje zabawę.
Anette Du'Monteau:
Ale wtedy Gordziu zburzyło by to balans, gdyby taki wampir uczył się umiejętności zabójcy :P
Gunses:
--- Cytat: Gordian w 18 Sierpień 2013, 19:45:02 ---Dlaczego każdy wampir ma być łowcą? Niech ma wybór. Jak chce to idzie do paktu i jest bestią, jak chce to może być zabójcą, a jak zabójcą to niech zapisze się do Kruków. Właśnie ten podział przydzielający daną rasę do jednego tylko zadania psuje zabawę.
--- Koniec cytatu ---
Gordziu, znowu jest ten problem, że nie wiesz jak jest a komentujesz. U wampirów był podział na: myśliwych - Klan Nimroda, wojowników - Magni Circulus i magów - Legion Ellmora. Dodatkowo do wojów i myśliwych braliśmy wszystkie rasy. Także nie dość, że gracz mógł być w organizacji bez konieczności przemiany, to dodatkowo wampir miał możliwość wyboru pomiędzy trzema ścieżkami, tak? Czyli nie psuje zabawy to, że może przyjść i uczyć się na myśliwego (bo TAKIE MAMY UMIEJĂTNOÂŚCI) albo jak chce może uczyć się na wojownika (BO TAKIE MAMY SKILLE) albo jak chce może uczyć się w magii umysłu (BO TAKIE MAMY CZARY). Ale złodziejem do cholery nie zostanie! Bo ja go nie nauczę jak otwierać zamki. Mogą uczyć tylko w tym zakresie w jakim ograniczają mnie umiejetności dostępne u mnie.
--- Cytat: Gordian w 18 Sierpień 2013, 19:45:02 ---Zresztą jak tak teraz spojrzeć to sama organizacja wampirów to jest niewypał. Bo organizacje zrzeszają magów, zabójców, palladynów i łowców.
--- Koniec cytatu ---
Na Aragorna wystarczy spojrzeć, żeby wiedzieć, że lawirowanie pomiędzy organizacjami to pikuś. Każdy wampir z mojej organizacji ma prawo iść do paktu na bestię, bo na razie pakt to jedyna organizacja, która dopuszcza możliwość aby gracz był w innej org. Ale jak komuś zamarzy się wampir-zabójca, to niech przyjdzie do mnie, przemieni się i odejdzie. Oczywiście fabularnie moja postać będzie się ciskać, grozić śmiercią, bla bla bla, ale gracz osiągnie swój cel, tak? Tylko wtedy padnie balans, bo wampir i zbójca razem? Dlatego moja organizacja jest taka restrykcyjna.
--- Cytat: Gordian w 18 Sierpień 2013, 19:45:02 ---Wampiry miały być łowcami, tak ustaliliśmy na zjeździe organizacji. Dodatkowo miały walczyć swoimi pradawnymi broniami, bo tak się wtedy tą fabułą jaraliście.
Sztylet to jest broń dla mordercy, a mordercy to kruki. Więc dlaczego znów wchodzić w kompetycję innych grup. ;/
--- Koniec cytatu ---
Tak jaraliśmy się. Ale nikt nie chciał tymi brońmi grać, więc nie ma sensu ich trzymać ;[
Jebać sztylet, nie o to chodzi. Zeyf powiedział, że wystarczy mieć fabularny nóż przy sobie, żeby zbierać trofea. Teraz jak będzie walka a je będę miał ten nóż, czy mogę go użyć? Ktoś może powiedzieć - zaraz, przecież nóż to broń do 20 cm, jak sztylet, a ty nie masz walki sztyletem więc nie możesz używać!
Ok, jest sztylet do 50% do nauki w mieście. Ale czy prawdziwy myśliwy żyjący z polowań i łowów na zwierzynę nie powinien w takim razie umieć walczyć tym nożem równie perfekcyjnie co chociażby łukiem? Jest z tym nożem obyty, używa go codziennie i chodziaż ma ten nóż to nie może rozwijać walki nim?
Gordian Morii:
To Wy dwaj mnie nie rozumiecie. Ja nie chcę nic zmieniać w tym co jest obecnie, tylko mówię, że obecny podział na organizacje jest po prostu do dupy.
Bo są trzy organizacje, które zrzeszają ludzi ze względu na funkcję (palladyn, zabójca, mag) a czwarta zamiast być organizacją łowców, to jest organizacją wampirów. I niech nikt nie pieprzy bzdur, ale Trójprzymierze od zawsze i na zawsze będzie skupiało się tylko i wyłącznie na wampirach. Wcześniej były inne nazwy, ale to pominę.
I tu jest największy zgrzyt, bo ta organizacja jest typowo rasowa i praktycznie wszystko wewnątrz jest związane z daną rasą. A nie klasą łowcy jak powinno być.
I rodzą się takie właśnie sprzeczności. Ustaliliśmy kiedyś, że wampiry będą łowcami i co? I nic, bo sam właśnie napisałeś, że mogą być wojownikami, magami lub łowcami. Czyli balans poszedł się jebać. Bo taki palladyn łowcą nie będzie, a złodziej nie pozna zaklęć. ;p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej